Villa vände och vann

Kungälv och Villa svarade för en svängig match. Villa inledde med en bra chans som David Karlsson missade, men han revanscherade sig senare under kvällen. Kungälv svarade på Villas positiva inledning med att sätta tre mål på fyra chanser. Villa tog time-out och hämtade in till 2-3 före paus. Det var högre tempo i andra halvlek. Villa kvitterade, men Kungälv tog åter ledningen. Villa kvitterade till 3-3 och tog även ledningen till 4-3. Kungälv kvitterade alldeles i slutet av matchen, men målet dömdes bort för offside och Villa vann inför närmare 2 600 åskådare. Ett oavgjort resultat hade nog varit mest rättvist.

Villa nådde inte upp till det spel som man presterat tidigare denna säsongen. Samtidigt så mötte man ett IFK Kungälv som visar att man är ett slutspelsslag. Ett bra defensivt försvarsspel, som inte gav Villa något gratis. Samtidigt är Kungälv ett skridskostarkt lag med variationsrik offensiv. Villa saknade givetvis Peter Prinsen Karlsson på mittfältet. Skärpan fanns inte riktigt i Villas passningsspel och man slarvade en hel del i anfallspelet mitt på plan. Trots att Villa säkerligen vet att Kungälv är ett bra lag så såg det ut som man ändå inte tog i fullt ut i varje situation. Domarinsatsen var högst ojämn. Det vimlar av tvivelaktiga domslut. Domsluten var mycket ojämna och det kändes som varje avblåsning kunde gå till vilket lag som helst. Matchfakta