Hammarby räddade en pinne

Hedqvist spelade derbyt i Vänersborg mot Villa Lidköping. 3 156 på läktarna och matchen försenades därför med 10 minuter. Vänersborg inledde målgörandet direkt i första minuten och fick därefter fick 2-0 på en felaktig straff. Vänersborg backade hem och satsade på omställningar medan Villa fick äga bollen. Villa vann välförtjänt med 5-2.
Bollnäs – Edsbyn 4-1 – 0-0 i halvtid – Publik: 4 312
Vetlanda – Kalix 4-3 – Kalix ledde med 0-2 inför 1 350 åskådare.

Hammarby räddade poäng borta mot Sirius 4-4. Sirius vände 2-3 till 4-3, men Hammarby lyckades kvittera i slutminuterna på en hörna. Patrik Nilsson gjorde mål för Hammarby. Det första sedan han kommit tillbaka efter sin skada. Carl Johan Rutqvist i Hammarby fick grovt matchstraff efter tumult mellan spelarna efter det att David Pizzoni Elfving, Hammarby, delat ut en tuff tackling på en Siriuspelare.

Sandviken gick i från till 6-1 mot Broberg och spelad ut Söderhamnslaget. Broberg kom tilbaka, men inte närmare än 6-4. Sandviken vann med 7-4. Johan Löfstedt blev två målsskyt för Sandviken. Broberg saknade Robin Rhodin som är febersjuk.

Kungälv vann en målsnål och tätmatch i Göteborgsderbyt. Publiken fick se inte mindre än 18 hörnor varav 12 för Kungälv. Segermålet kom sent i matchen och på en hörna från Mathias Johanssons klubba. Målet betydde 2-1 för Kungälv som även gjorde sitt första mål på hörna, men missade en straff.

Västerås vann TV-matchen mot Tillberga. Tillberga skapade chanser, men gjorde inga mål. 8-1 blev det till Västerås. Matchreferat VLT

Elitserien drar vidare

Dagens Hot shots  – ”Returer från Annandagen”