Tung förlust för Kalix

GAIS inledde söndagens elitseriematch bäst efter en smakstart efter ett  bolltapp från Kalix där Lasse Karlsson höll sig framme. GAIS ökade på efter en straff som den notoriska målskytten Erik Claesson skjöt. Kalix arbetade sig in i matchen efter en trevande inledning de första tjugominuterna. Niklas Gälman gav bortalgaet nytt hopp då Kalix utdelning på en hörna tio minuter före halvtidsvila. GAIS fick en smakstart även i andra. Magnus Muhrén och Fredrik Korén gjorde två mål alledeles i inledningen av andra halvlek. Magnus Muhrén får lite  för stora ytor och sätter exakta passningar. Kalix var med i matchen, men blir tidvis lite för övriga och heta. Kalix fortsätter att kriga och kämpa. Kalix reducerade genom Jimmy Berglund till 4-2 på straff i den 62:a matchminuten. Kalixledningen tyckte att GAIS inte får utvisningar för samma förseelser som Kalix för utvisningar för. Kalix fick 50 minuters utvisningar + avvisning av Kalixledare, medan GAIS fick 30 minuter.

Kalix gör två bra matcher i helgen, men får inte med sig någon poäng. I matchen mot Vetlanda tycker man att man är det bättre laget, men förlorar. Närmast gäller Västerås för Kalix i kampen i den nedre regionen. För GAIS del väntar Broberg.