Falu BS på väg till Elitserien? Örebro toppar

Falu BS vann toppmatchen i den norra allsvenskan på Lugnet mot Ljusdal. Det var en tät och målsnål första halvlek som Falu BS vann med 1-0. Målet gjordes av Michael Jernberg på hörna strax före halvtidsvila. Linus Barklund och  Jesper Jakobsson ökade på Faluledningen till 3-0 under första halvtimmen i andra halvlek. Tobias Björklund reducerade till 3-1, men Victor Lundberg ökade på till 4-1 på en straff fem minuter senare. Därefter fick Ljusdal ett mål bortdömt efter att Falunsmålvakt blev påkörd och tvingades utgå från matchen. Därefter gjorde båda lagen varsitt mål Alexander Sundström 5-1 för Falun och Tobais Björklund gjorde sitt och Ljusdals andra mål för dagen. – Jämfört med i fjol, har vi tagit ett stort steg fram, säger Falu BS tränare Ola Grönberg till DalaTidningen.

Örebro toppar nu ledningen i den norra Elitserien. Falu BS och Ljusdal följer efter med två poän mindre. Falu BS har dock en match mindre spelad. Serieledande Örebro vann knappt mot nästjumbon Katrineholm. Uddamålsseger med 3-2 för Örebro Allt kan hända och tio omgångar återstår.

– En dyster helg, vi kommer inte alls upp i den kapacitet vi haft tidigare, sa LBK-tränaren Björn ”Böna” Eriksson till Ljusnan efter två förluster i helgen mot Rättvik och Falu BS.