Läcker vändning av Broberg och mörkt för Haparanda

Haparanda Tornio hade tvåmålsledning, men Broberg slank ur greppet och kunde vinna efter en läcker vändning med flera snabba mål inför 1 000 Söderhamnsbor. Stefan Larsson blev 3-målsskytt. Haparanda hade 3-1 i halvlek och ända tills det återstod 30 minuter. På de sista 30 minutrarna + tilläggstid så gjorde Broberg fem raka mål. Ledningsmålet kom i 89e matchminuten, som följdes av ytterligare två mål. Broberg kunde därmed ta sina första poäng och visar att man verkligen kommer att vara med i kampen om en slutspelsplats.
En olycka kommer sällan ensam. Det har kommit till förbundets kännedom att HaparandaTornio använt ett antal okvalificerade spelare i elitserien innevarande säsong. Ett antal övergångshandlingar har inte kommit bandyförbundet tillhanda. Frågan utreds just nu av SBF:s tävlingskommitté.

Inför 2 000 åskådare vann Bollnäs komfortabelt med klara 8-1 mot Kungälv. Samtidigt hade Bollnäs närmast osannolik utdelning på sina hörnor. Vad sägs om fem mål på tio hörnor! Ville Altonen blev två målsskytt. Kungälv hade inte samma goda utdelning på sina fem hörnor. Samtliga blev resultatlösa. Något att förbättra till nästa match. Något man förbättrade från föregående matchen var utvisningsstatistiken. Kungälv fick bara två utvisningar på fem minuter och Bollnäs en på tio. Kungälv hade i stort sett en man på bänken hela matchen mot Haparanda.Patrik Nilsson fick fart på målskyttet i kvällens underhållande TV-match mot Edsbyn. Matchen slutade oavgjort inför drygt 3 000 åskdådare och Patrik Nilsson gjorde fyra mål. Daniel Liw och Mattias Hammarström gjorde två mål vardera.