Svenska Cupen: GAIS starka i Cupen

I fjol överraskade GAIS flera lag i Svenska Cupen. Många trodde att det nog var för att inte alla lag tog cupen lika allvarligt. De hade fel, GAIS var ett bra lag. I dag spelade GAIS oavgjort mot IFK Kungälv och vann på straffar, vilket får ses som en lite skräll – trots allt. Under sjäva matchen gjordes bara två mål. GAIS fortsätter att spela målsnålt.

– Sett över hela matchen tycker jag det är en jämn match med bra tempo för att vara vår första match för säsongen där vi kanske ändå är det något bättre laget över 90 minuter, säger Tommy Österberg till IFK Kungälvs hemsida. Straffarna vann GAIS med 3-2.

Örebro som fortfarande saknar fotskadade Robin Olsson föll fredagens tidiga match mot Västerås SK. VSK som inför cupen har försökt få mer energi till anfallspelet. Det går inte annat säga att laget lyckades med det, då man besegrade ÖSK med 8-2. Detta efter tidig 3-0-ledning i första halvlek. Matchens bästa målskytt var Örebroaren Tomas Knutsson, men de tre målen Tomas kom i hans i VSK-tröja.

Hammarby vann övertygande mot elitserienykomlingen IFK Motala, även här slutade matchen 8-2 med en tremålsskytt. Klas Nordström gjorde tre mål för Stockholmslaget.

Vänersborg vann programenligt mot Gripen Trollhättan. Nils Berner blev tvåmålsskytt för hemmalaget som vann med 6-0. Nils pappa Jonas och IFK tränare säger till TTELA efter matchen så här: – När vi har tålamod och håller i bollen spelar vi bra. Gripen gjorde det annars bra, jag har svårt att se att något lag i allsvenskan ska kunna hota dem, säger IFK-tränaren Jonas Berner.

Johan Sixtensson, tränare i Gripen, tyckte så här: – 6-3 hade varit mer fair. Det finns många bra saker att ta med från den här matchen.

Läs också