Svenska Cupen: Jämnt i Väst

Västerås SK och Hammarby är obesegrade efter fredagens och lördagens matcher i kvalet till Svenska Cup-slutspelet. I dag möts lagen som båda är klara för slutspelet i Lidköping som spelas i slutet av september. Örebro och Motala gör upp om den tredje platsen.

Elitserienykomlingen IFK Motala var med i lördagens match mot Västerås SK till ställningen var 3-4 när tio minuter återstod.
– Vi hamnade i deras tempo men det var bra att vi ökade på slutet. Det kändes som det var svårt att få till det när det är så tätt med matcher, säger VSK-tränaren Lillis Jonsson till VLT.
VSK möter Hammarby i den avslutande kvalmatchen i morgon. Tre lag går vidare till kvartsfinal från gruppen och VSK är alltså ett av dem.
– Även om spelet inte stämde så var det viktigt att gå vidare, säger Jonsson.

I Vänersborg var Gripen nära att skrälla mot Kungälv när man förlorade med 4-3. Kungälv hade en klar 4-0 reducering när Gripen forcerade. Kungälv tog time-out vid 4-2. Gripen reducerade strax efteråt till 3-4 på straff när sex minuter återstod.

GAIS spelade återigen oavgjort, denna gången mot IFK Vänersborg. Resultatet blev 3-3 efter 1-2 i halvtid till Vänersborg. Vänersborg kvitterade när en halvtimma återstod av matchen. Joakim Hedqvist svarade för kvitteringen och gjorde två mål i matchen.

Vänersborg och Kungälv har 3 poäng och möts i dag. GAIS ligger trea med 2 poäng och möter Gripen i dag. De tre bästa lagen går vidare till Svenska Cup-slutspelet. Därmed har Gripen möjlighet att nå slutspelet vid seger i dag.