Silly Season: Hiukka gör comeback?

HT Bandy siktar på att ta sig upp till elitserien och nu kan stjärnliberon Markus Hiukka vara nära en comeback, skriver Norrbottens Kuriren. – Det vore en drömspelare, säger sportchefen Sune Nilsson till tidningen.

Trots att HT Bandy har blivit av med Pekka Hiltunen till den ryska ligan kvarstår målsättningen inför säsongen att ta sig upp till elitserien. Den senaste veckan har två nygamla namn varit och tränat med laget. Liberon Markus Hiukka och den defensiva mittfältaren Johannes Koivisto, uppger tidningen.

35-årige Hiukka drabbades i påskas av en hjärnblödning, men är nu tillbaka på bandyplanen. – Jag har varit två gånger på isen med HT. Jag har känt på det litegrann utan att anstränga mig hemskt mycket, säger Markus Hiukka till Norrbottens-Kuriren.

Hur har du reagerat på träningen hittills? – Jag har fått lite huvudvärk efter träningarna, men det är inget jag är orolig för. Jag måste ändå se eftersom hur kroppen återhämtar sig, säger Hiukka.

Blir det spel till vintern? – Jag vet inte riktigt än. Jag tar det lugnt i början och provar hur det går. Jag vet nog mer om några veckor, säger Markus Hiukka.

Från HT Bandy är man lyriska över att liberon är tillbaka i träning med klubben. Även om det fortfarande är oklart om han ska spela. – Det är en världsartist och en pappa i försvaret. Även om han bara kommer upp till 60-70 procent av sin gamla nivå så är han seriens bästa libero, säger Sune Nilsson.

Johannes Koivisto spelade i Haparanda när laget befann sig i elitserien. Haparanda försöker hitta en lösning med familjen.

Läs också