Oavgjort efter tappad ledning

Sverige tappade en 2-0-ledning till 2-2 i söndagens returlandskamp mot Ryssland i Vänersborg. – Det finns mycket bra i spelet, vi löser situationerna på ett bra sätt. Sen saknas det en del tajming ibland, säger förbundskaptenen Franco Bergman till Svenskbandy.se. Sverige fi klara sig utan Daniel Berlin, som fick en smäll på foten i lördagens match.

Sverig fick en bra start på matchen och tog ledningen efter drygt en kvart. Passningsskicklige Per Hellmyrs hittade Patrik Nilsson, som inte gjorde något misstag.

– Våra forwards åker bra i djupet, det finns alltid någon spelbar, säger Hellmyrs.

Samme Hellmyrs hittade senare i halvleken Daniel Andersson med en av sina patenterade lyror. En friställd Daniel prickade dock stolpen. Sverige hade dessutom en boll mellan stolparna, men som dömdes bort. 2-0 kom istället efter paus när Christoffer Edlund förvaltade en straff på bästa sätt. Ryssland tilläts dock både reducera och kvittera innan matchen var slut.

– Det var fruktansvärt jobbigt där ute. Vi har spelat två tempostarka matcher och man är inte riktigt van så här tidigt på säsongen. Vi har fått två bra genomkörare i helgen och det har varit kul att känna på ryssarna, säger Hellmyrs, som efterlyser fler landslagssamlingar. Landslaget är viktigt för bandyn och jag ser gärna att vi har fler samlingar eller att man lägger till ett par dagar till när vi samlas.

Nästa landslagssamling sker i mitten av december då A-landslaget åker till Abakan för att spela Russian Government Cup.

Matchfakta

Läs också