Svenska Cupen: Hammarby tror på fullsatt Arena mot ”Real Villa”

På fredag är det dags för slutspelsomgången i Svenska Cupen. I kvartsfinalen möter Hammarby hemmalaget och förhandsfavoriterna Villa Lidköping. Matchen börjar kl 19.00 inför en sannolikt fullsatt Sparbanken Lidköping Arena, skriver Hammarby på sin hemsida.

Hur går det med försäsongsträningen, Magnus? -Vi hade ett ordentligt snack senast igår, och det kändes väldigt positivt. Killarna är supermotiverade och allt fungerar i och kring laget. Vi har hunnit göra flera riktigt bra matcher, bland annat mot Västerås och Sandviken, säger Magnus Brodin till Hammarbys hemsida.

Hur ser du på senaste matchen mot Rodina Kirov i söndags (5-1)? -De spelar ju en typisk rysk bandy så det gäller att ha fart på grillorna. Vi försvarade oss bra och släppte bara in ett enda mål och var samtidigt effektiva framåt.

Nu möter ni Villa på fredag, hur går det? -Villa är självklart favoriter att vinna Svenska Cupen. Det är en fantastiskt välskött förening och som ett annat ”Real Villa” har de kunnat värva de spelare de har velat ha. Vi andra kan bara beundra det de har åstadkommit och förvänta oss att de ska vinna i stort sett varje match de spelar. Vi får slå ur underläge och göra så gott vi kan. Det blir inte lätt.

Hur är läget i Bajen-truppen? -Alla är just nu tillgängliga. Det är skönt att veta att det i det lag jag tar ut så är alla fit for fight.

Ni tränar i Relita-hallen i Uppsala i morgon? -Ja, fast det blir en ganska lätt träning. Vi slipar på detaljer i offensiv och defensiv, och kör fasta situationer. På fredag förmiddag åker vi buss till Lidköping och laddar inför matchen som börjar kl 19. Det ska bli verkligt kul, avslutar Magnus Brodin, Hammarbys nya tränare.

Magnus Brodin var tränare för IFK Motala ifjol som då tog sig upp till Elitserien.

Läs också