Nu är det klart! Prinsen kommer att spela för IFK Motala

Nu är det helt klart att den rutinerade Villa-mittfältaren, med förflutet även i Bollnäs och rysk bandy, Peter ”Prinsen” Karlsson, (34), lånas in från elitseriekonkurrenten från Lidköping. Ett mycket välkommet förvärv som på ett markant sätt kommer att tillföra spetskompetens till ett väl behövande IFK, skriver föreningen.

Hur kommer det sig att du hamnat här? – Det blev ju som det blev i Villa, och sedan hörde Motala av sig. Det har känts bra hela vägen och sedan fattade jag beslutet att skriva på.

Du är ju en rutinerad elitspelare och lirat i många bataljer mot din nya förening, vad minns du från det? – Nu var det ju några år sedan, men det har ofta varit tuffa och jämna matcher.

Vilka ingredienser vill du tillföra blåvitt, vad ska du bidra med? – Att hjälpa de unga spelarna med min rutin och erfarenhet, få med de andra i spelet. Jag lovar inga mål, i alla fall inte många, ser mig mest som en passningsspelare.

Vilken position spelar du helst på? – Höger mittfält.

Nu väntar elitseriespel med nykomlingarna IFK, hur tror du det kommer gestalta sig i vinter? – Det kommer naturligtvis bli tufft, vi har ju ett ungt och ganska oerfaret lag. Men om vi får ordning på grejerna under den tid som återstår tror jag det här kan bli väldigt bra.

Sportchef Pär Beckne är naturligtvis mycket nöjd med tillskottet och poängterar att det är spelare med klass som IFK-publiken får se på Plustjänster Arena i vinter. Han uttrycker också sin stora tacksamhet till Villa och dess sportchef Jonas Johansson, vilken gjorde detta lån möjligt. Härligt när föreningar kan samarbeta utan småsinthet och groll, och kanon för vårt blåvitt inför den hastigt annalkande elitseriepremiären.

Läs också