Norge: Kvartsfinalerserien har inletts TV-Sammandrag

Det blev favoritsegrar i första ronden av kvartsfinalserierna i Norge på lördagen. Storfavoriten Stabaek vann stort över Mjöndalen. Det blev hela 8-0 i matchen. Norska ligans skyttekung Björn Buskqvist tvåmålsskytt. Nikolai Jensen spelade inte matchen.

Solberg besegrade Ullevål med 6-1 (se videon ovan). Två tvåmålsskyttar i matchen genom Sondre Bratvold Kristoffersen och Marius Austad.

Jämnare var det i två andra matcherna. Drammen avgjorde matchen på en hörna under den tilläggsminuten som domaren hade lagt till. Målskytt Mathias Farnes för Drammen. Sarpsborg vände Drammens lednings mål till 1-2 och var även i ledningen med 2-3 efter första halvlek.

Ready var nära att hämta in Ullerns 6-2-ledning under matchens sista halvtimme. Ready hämtade in till 6-5 och brände dessutom en straff när 20 minuter återstod vid ställningen 6-3.
Returer spelas på måndag.

Matchfakta Kvartsfinal 1:5

Stabæk – Mjøndalen 8-0 (4-0)
Mål, S: Björn Buskqvist 2, Magnus Høgevold, Jan Olav Løyning, Fredrik Randsborg, Mikkel Killi Andersen, Christian Randsborg, Markus Ingvaldsen Fremstad
Utv, S: 1×10 M: 2×10