Allsvenskan: 5-1:a till Gripen i tidig seriefinal

Årets hittills största publik i allsvenskan kom för att se den tidiga seriefinalen mellan Gripen och Tranås. Båda lagen var obesegrade inför dagens match och förväntningarna fanns om en jämn och tuff match.
Svenska Spel odds gav ett klart favoritskap till Gripen och det var hemmalaget som tog ledningen och hade 2-0 i halvtid. Gripens nyförvärv Andreas Ingemarsson från Lidköping gav hemmalget ledningen i den 15:e matchminuten. Storskytten Lasse Karlsson gjorde ett psykologiskt viktigt 2-0-mål strax före halvtidsvila efter passning från Erik Schön. Det dröjde till den 56:e matchminuten innan tredje målet kom och det var Fredrik Källqvist som spelades fram av junioren och framtidslöftet Robin Karlsson. Bara ett par minuter senare punkterades matchen. Gripen fick straff och fram klev Lasse Karlsson som satte 4-0 bakom Emil Törnström. Lasse Karlsson gjorde därefter 5-0 innan Hannes Karlsson fick göra Tranås BoIS tröstmål.

Ingen is i Mölndal

Matchen mellan Mölndal och Blåsut flyttas till Ruddalen, där finns det is i Göteborg. På Åby har mildvädret ställt till det och det dröjer till på måndag innan man börja spola. Väderprognosera säger att det kommer att bli lite kyligare kommande vecka, vilket är glädjande för bandysverige.

Läs också