Allsvenskan: Nässjö vann viktig streckmatch

Bottenstriden i den södra allsvenskan är stenhård. Nässjö vann tidigare i januari den viktiga bortamatchen mot seriejumbon Mölndal och i kväll blev det ytterligare seger mot Blåsut som ligger på kvalplats.

Det var en jämn match som stod 2-2 efter första halvlek. Matchens tvåmålsskytt Jesper Henriksson gav Nässjö ledningen direkt på andra halvlek. Nässjö hade ett bra tillfälle att öka på ledningen då man i 55:e matchminuten fick en straff. Adrian Emretsson fick dock in bollen. 2-4 målet kom inte förrän i 70:e matchminuten. Då junioren Gustaf Enhagen fick in bollen mellan stolparna. Blåsut saknade inte möjlighet att komma närmare. I den 77:e matchminuten missade man en straff. Istället fick Viktor Lindqvist avgöra matchen när han gjorde 2-5 i den 82:a matchminuten. Avslutningen blev tuff. Nässjö fick inte mindre än tre stycken tiominutersutvisningar under sista tio minuterna. Nässjö på fastare mark efter segern, men är kvar på kvalplats. Patrik Styrbjörn (arkivfoto) i Nässjö svarade för tre målgivande passningar. Nu skiljer dock fem poäng ner till Mosserud på nedflyttningsplats. Mosserud har en match mindre spelad.