Allsvenskan: Serieledarna föll både i söder och norr

Tranås BoIS besegrade serieledande Gripen Trollhättan i den södra allsvenskan. I norr tog Haparanda revansch från förlusten i onsdags mot Kalix och besegrade i dag seriledarna Örebro SK. Kampen om kvalplatserna till elitserien hårdnar rejält.

Tranås BoIS vann seriefinalen i den södra gruppen mot serieledande Gripen med 5-4. Robin Östh blev matchvinnare med sina tre mål och det avgörande 5-4-målet i matchens 78:e matchminut. Målet kom minuten efter att Johan Grahn hade kvitterat för Gripen till 4-4 efter ett hämtat in ett 4-2 underläge. Gripen har fortsatt en stabilserieledning, men lagen bakom tar in. Härnäst väntar Mölndal för Gripen. Därefter blir det tuffare motståndi form av Nässjö, Boltic och Jönköping.

Boltic vann stort hemma mot Frillesås. Det blev hela 11-2 efter 1-0 i halvtid. Boltic exploderade i andra halvlek och gjorde fyra mål under de första tio minuterna. Niclas Andersson gjorde fyra mål för Boltic som är på tredje plats.

Jönköping hakar på i toppen efter 2-1-seger mot Finspångs AIK. Oscar Henriksson gav Jönköping ledningen till 1-0 i första och ökade på till 2-0 i andra halvlekens 78:e matchminut. Finspångs reducering kom i 92:a matchminuten och då hade domaren lagt på ytterligare sju minuter, men FAIK lyckades dock inte få till någon kvittering. Jönköping är fortsatt med i kampen om den andra slutspelsplatsen, medan chanserna för FAIK grusades rejält i dag.

Nässjö vann stort mot Åtvidaberg. Det blev hela 11-1. Även Åtvidabergs chanser grusades rejält med dagens förlust. Nässjö tycks ha fått ordning på spelet med fyra raka segrar.

Mölndal ur Allsvenskan

Mölndal tog inte den sista chansen att nå kvalspel för nytt allsvenskt kontrakt. Det blev förlust mot Blåsut med 7-2 och den allsvenska sejouren för Mölndal blev tvåårig denna gången. För Blåsut är striden fortsatt hård för att nå nytt kontrakt mot Mosserud som i morgon spelar mot Lidköpings AIK. Vinner Mosserud den matchen är Lidköpings AIK indraget i striden om att undvika nedflyttning till div 1 utan kvalspel.