Spelarnytt: Drammen förstärker med Allsvensk måltjuv

Drammen har gjort klart med tre nyförvärv. Allsvenska måltjuven Martin Apelqvist och norska talangen Simen Nordahl-Olsen är klar för Drammen Bandy samt Rasmus Alfredsson från allsvenska Lidköpings AIK.

Simen Nordahl-Olsen är född 1996 och kommer från från Drammens samarbetsklubb Konnerud. Simen varit tongivande spelare i Konneruds pojklag som blivit norska mästare tre gånger. Dessutom representerar han Norge i ungdomslandslagen.

Martin Apelqvist är klar för norska Drammen. Martin som gjorde 37 mål för Gripen säsongen 2011/12 gick till Örebro förra säsongen där han svarade för 23 mål. Som bekant missade Örebro elitserien i fjol och har drabbats av flera spelarförluster. Martin var en av de som deklarerade att han lämnar Örebro, men först idag blev ny klubb klar för Martin som har skrivit på ett årskontrakt med Drammen.

Förutom två år i Gripen och ett år i Örebro har 26 årige Martin hunnit med ett år i Bollnäs och ett år i Boltic Göta samt två år som senior i Villa Lidköping. Martin har spelat i det svenska U19-landslaget.
Drammen har även gjort klart med Rasmus Alfredsson, född -93, från Lidköpings AIK. Däremot lämnar Fredrik Hansson Drammen för elitserielaget Ljusdal.

Drammen inleder den Norska premiäromgången mot Mjöndalen 8 nomvember på sin hemmarena Marienlyst.
Övriga matcher i premiäromgången spelas den 10 november:
Ready -Sarpsborg Bandyklubb
Solberg -Stabæk
Ullevål -Høvik

Läs också