Allsvenskan: Femte raka för Tillberga

Tillberga är fortsatt utan poängtapp i Allsvenskans norrgrupp och i sin femte match besegrades Örebro SK med 2-5. Örebro missade två straffar i matchen varav den första hade kunnat betyda 2-0 till Örebro. I tabellen passerade Tillberga nu Haparanda med åtta matcher spelade. De nya serieledarna är efter kvällens matcher Katrineholm som slog Gustavsberg. Rasmus Plan blev matchvinnare med två viktiga mål. Det första målet betydde 1-1 och det sista målet var också matchens sista och betydde 4-1.

I södergruppen vann Jönköping överraskande över serietrean Blåsut med 3-1. En trafikolycka på vägsträckan från Vänersborg till Jönköping försenade Blåsut till matchen. 75 minuter efter utsatt tid kom matchen i gång. Det stod länge 1-1 i matchen, men i 85:e matchminuten gjorde Fredrik Widell 2-1 och minuten senare gjorde Karl Ahlgren 3-1 för Jönköping. Andreas Eriksson gjorde Blåsuts 0-1-mål medan Jimmie Magnusson kvitterade för Jönköping före halvtid. Jönköping klättrade i och med segern från tionde till sjätte plats i den unga och haltande allsvenska tabellen i södergruppen