Norge: Stabæk vann seriefinalen

Stabaek

Serieledarna Stabæk som överraskande föll mot Ullevål i helgen revanscherade sig i går då man slog serietvåan Ready med klara siffror.

Hemmalaget Ready började okoncentrerat och Stabæk tog ledningen redan efter sex minuter genom Björn Buskqvist. Magnus Høgevold ökade strax därpå till 0-2. Rickard Fritjofsson reducerade till 1-2 efter 15 minuter och målmässigt jämna steg med Stab k, som dock ökade på till 0-3 genom Fredrik Sletta när 30 minuter var spelade. Ready reducerade omgående genom Rickard Ringmar och 2-3 stod sig till halvtid. I andra halvlek ökade Björn Buskqvist på omgående till 2-4 på en hörnretur. men Jörgen Myking reducerade för Ready. Christian Randsborg ökar på till 3-5 i 60:e matchminuten. Ett matchavgörande mål där Jan Olav Løyning, Andreas Killingstad och Nicolay Jensen med två mål ökar på Stabaeks ledning till slutresultatet 3-9.

Trots förlusten är Ready alltjämt tabelltvåa med två poängsmarginal till Solberg på tredje. Ullevål är fyra och där går ett sträck. Sarpsborg jagar fjärde platsen, en poäng efter Ullevål. Ullevål har dock bara nio matcher spelade, vilket är två matcher färre än topptrion.

I Norge går det trögt för Mjøndalen. I går blev det ännu en förlust då man föll mot tabellfemman Sarpsborg med 9-4. Mjøndalen ligger åtta och är därmed jumbo i tabellen.

Sarpsborg – Mjøndalen 9-4
Ullevål – Drammen 5-7
Solberg – Høvik 7-3
Ready – Stabæk 3-9