Slutspelet: Spänning direkt mellan SAIK och Villa

980x240_FINALEtikett BW 2014

75 Jesper Eriksson Villa LidköpingVilla Lidköping kom till Sandviken med spel utan Årets Man Daniel Andersson när den första semifinalen spelades på söndagen. Det var få som trodde att Villa skulle ha en chans mot Sandvikens AIK utan sjuke Daniel i dag.

Villa höll överraskande väl uppe spelet i inledningen av matchen. Sandviken tog ledningen i matchen med 1-0 genom Christoffer Edlund (10) misstänkt offside och dessutom ville Villa haft ett frislag i anfallet innan. Efter det tog Sandviken över matchen, men Villas libero Martin Johansson kvitterade till 1-1 på hörna (17). SAIK återtog ledningen när Magnus Muhrén snyggt lobbade in 2-1 på frislag (20). SAIK ökade på till 3-1 genom Daniel Bäck (41) och 4-1 genom Christoffer Edlund (42). Då var det få som trodde på att Villa skulle komma tillbaka i matchen. David Karlsson reducerade för Villa alldeles före halvtidsvila och fick ”häng” på matchen.

Ljuset såg att släckas för gott för Villa när Magnus Muhrén återigen slog till och ökade på SAIK-ledningen till 5-2 (61).
Men Villa tog successivt initiativet där Jesper Eriksson stod bakom mycket av Villas spel. Reduceringarna lät inte dröja på sig. Jesper Bryngelsson reducerade på straff till 5-3 (66) och David Karlsson reducerade till 5-4 (68). Villa gick för kvittering och den kom när fem minuter återstod av matchen när David Karlsson för gången i matchen gjorde mål. 5-5 vid fulltid, vilket följdes av förlängning.

Villa tog snabbt ett klart grepp på förlängningen och skapade flera riktigt bra chanser och bland annat ett stolpskott. Tio minuter in i sudden gjorde Christoffer Edlund det avgörande målet.

Sandviken spelar utan Mikael Nilsson och i andra halvlek klev även Stefan Söderholm av isen och Magnus Muhrén hade problem.

MatchfaktaSandvikens AIK -Villa Lidköping 6-5 ef (4-2)
Målen SAIK: Christoffer Edlund 3, Magnus Muhrén 2, Daniel Bäck
VBK: David Karlsson 3, Martin Johansson, Jesper Bryngelson.
Straffar: SAIK: 0 VBK: 1/1
Hörnor: SAIK: 0/11 VBK 2/5
Utvisningar: SAIK 5×10, VBK 3×10