Allsvenskan: Historiska poäng för Skirö Nävelsjö

Skirö Nävelsjö L Otterbäcken LSkirö Nävelsjö – Otterbäcken 8-3 (2-3)
Det blev de nya allsvenskarna Skirö Nävelsjö som tog sina första poäng i hemmamötet mot seriens andra nollpoängare, Otterbäcken, i den södra Allsvenskans inledning. Efter en lite darrig första halvlek lossnade spelet i den andra för Skirö-Nävelsjö, sammanfattar klubben matchen på hemsidan som kan konstatera att man inkasserat både sina första poäng och seger i Allsvenskan någonsin. Segersiffrorna skrevs till 8-3 och segerrycket kom sista halvtimmen. Otterbäcken ledde i halvtid med 2-3 och ställningen var 3-3 när 30 minuter återstod av matchen.

– Riktigt skönt, sa Oskar Bouveng, som gjorde två mål för hemmalaget och var matchens bästa spelare enligt Vetlanda-Posten som skriver: Oskar Bouveng spelade med ett härligt driv, och är stark i sin skridskoåkning. Han är mycket svårstoppad och nyförvärvet från Örebro är på väg att bli en riktig lyckoträff för Skirö/Nävelsjö den här säsongen.

Örebro sm Rättvik LÖrebro SK – IFK Rättvik 4-2 (1-0)
Seger igen för Örebro SK som klättrar upp som serietvåa och tränare Michael Bratt var förstås nöjd med matchen:
– Ja, inte fasen är jag onöjd! Det blev kamp, precis som jag trodde.

Lars Buskqvist gjorde inte mindre än tre mål för de gulsvarta närkingarna. Lars gjorde matchens tre första mål. Rättvikstränaren, Gusse Bjernulf, är full av beundran för 36-åringen och kommenterade skarpskytten i Dalarnas Tidning så här: – Han är en riktig orm, alltså. Otroligt skarp där uppe och han har inte många chanser. Vi hade pratat om honom före, men vi tappade honom tre gånger och då var det klart. De hade inte haft någonting utan honom.

Det blev spännande ända in i slutminuterna efter att Rättvik reducerade ett par gånger genom Jonas Häggström (78) och Tomas Hellberg (88) innan Dmitry Lazar gjorde det avgörande 4-2 målet (90)