World Cup: Jenisej världens bästa klubblag

Sergei Lomanov

Sergei Lomanov gjorde två mycket viktiga mål för Jenisej. Det första i den första halvleken och det andra gjorde Sergei tidigt i andra halvlek och Jenisej kunde kontrollera spela hem World Cup-titeln med en 5-0-seger.

World Cup 2015Nej det blev ingen revansch för SAIK mot Jenisej efter finalförlusten 2011 i World Cup. Efter 0-1 i halvtid fick ryssarna ett tidigt mål i andra halvlek och även matchen dit man ville. Jenisej vann till slut med hela 0-5.

Daniel Mossberg hade en av få chanser för Sandviken i första halvlek att göra mål mot regerande ryska mästarna Jenisej i den första halvlek. Jenisej kontrollerade halvleken med stabilt defensivt arbete och  gick till halvtidsvila med 1-0 genom mål av Sergei Lomanov.

Den andra halvlek började olyckligt för Sandvikens AIK trots en bättre inledning av laget jämfört med den första halvleken. Trots det så var det Jenisej som ökade på till 0-2. Försvarsarbetet fungerade inte riktigt bra och Sergei Lomanov fick ett skottläge och ställningen var 2-0 redan efter två minuter spelade. Detta medan Daniel Mossberg satt på utvisningsbänken.
Jenisej fortsatte på den inslagna vägen och SAIK hade svårt att bryta mönstret. Viktor Chernyshev ökade på till 0-3 i 40:e matchminuten framspelade av Sergei Lomanov.

Sandviken fick chansen att trycka på Jenisej när både Oleg Tolsthikin och Alan Dzhusoev satt på utvisningsbänken. Men Sandvikens AIK fick aldrig några rejäla chanser på väl samlat Jenisej som kunde ställa om och öka på ledningen till 0-5. Båda av Almaz Mirgazov där det andra var ett riktigt propaganda mål där Almaz på egen hand tog sig igenom Sandviken försvaret. Almaz första mål var i och för sig inte mycket sämre med ett präktigt skott bakom SAIKs målvakt.

Sandvikens AIK – Jenisej 0-5  (0-1)
Målskyttar; Jenisej: Sergei Lomanov 2,  Almaz Mirgazov 2, Viktor Chernyshev,
Publik: 2 138