Allsvenskan: Favoriterna fick jobba i premiären!

Allsvenskan inleddes i helgen. Trots en mycket svårtippad Allsvenska var det favoriterna som tog hem sina matcher även om det satt långt inte på flera håll. Gustavsberg svarade för den stora skrällen när man fick med sig en poäng mot Borlänge.

IFK Motala, en av södergruppens favoriter, fick en tuffpremiär men besegrade Lidköpings AIK. Robert Karlsson gjorde ett tidigt ledningsmål för LAIK som såg oväntat bra ut med tanke vad träningsmatchernas resultat visat på. IFK Motala kvitterade för halvtidsvila genom Eric Ågren. I andra halvlek var IFK Motala det tyngre laget. Robin Östh gav Motala ledningen fem minuter in andra halvlek. När LAIK fick en man utvisade och strax därefter ville få en IFK Motalaspelare utvisad så blev protesterna från LAIK för stora ansåg domaren och gav laget ytterligare en utvisning. Därefter tog Motala över successivt. 1-3-målet dröjde dock ända till den 83:e matchminuten när August Elebring fick bollen i mål efter en hörnvariant. När Erik Ågren så gjorde sitt andra mål, vilket betydde 1-4 var matchen avgjord. Robin Östh gjorde även han sitt andra mål i matchen och fastställde slutresultatet till 1-5.

Boltic och Tranås BoIS vann stort i sina premiärer där segersiffrorna skrevs till 8-2. Joakim Jansson blev tremålsskytt för Boltic i bortamötet mot Surte BK medan Vitaliy Klyushanov och Timmy Strandberg blev tvåmålsskyttar för Tranås BoIS när de besegrade Blåsut. Niclas Andersson gjorde två mål för Boltic.

Förhandsfavoriterna Nässjö hade oväntat svårt mot Örebro SK det blev seger med 5-3 (3-3)efter att ha vänt ett 0-2 underläge.
Nässjötränaren Patrik Johansson tyckte att man blev stressade i första halvlek och att man inte gjorde någon toppmatch i premiären. Till Nässjöklubbens hemsida berättade han även att man kom fel i offensiven i förstahalvlek och att lagdelarna inte höll ihop som tidigare. Marcus Magnusson blev tvåmålsskytt för Nässjö.

UNIK vann stort mot Djurgården det blev hela 10-1. Falu BS vann den svåra bortamatchen mot Katrineholm medan Rättvik besegrade Tellus som är en av seriens topptippade lag. Fjolårets elitserielag Ljusdal vann, men bara med 3-1 mot Helenelund. Haparanda tog även de en väntad tvåpoängare efter 4-2 mot Västanfors.

Gustavsberg svarade för helgens stora skräll med att få en poäng i bortamötet mot Borlänge. Laget var bara sekunder i från att få med sig båda poängen då man hade 2-3 på tilläggstid. Borlänge fick straff och matchens tvåmålsskytt Elias Engholm förvaltade den på bästa sätt och räddade en poäng i Göransson Arena.

Resultaten Premiären

Södra
Lidköpings AIK – IFK Motala 1-5 Nässjö-Örebro SK 5 – 3 Surte-Boltic 2 – 8 Tranås BoIS – Blåsut 8 – 2

Norra
UNIK-Djurgården 10-1 Katrineholm-Falun 4- 6 Ljusdal-Helenelund 3-1 Rättvik-Tellus 6-4 HT-Västanfors 4-2 Borlänge-Gustavsberg 3-3