Dagens Matcher

Spela Bandy på Oddset? Elitserien och Allsvenskan är spelbar på Svenska Spel

TV-Väst bilder från Annandagens bandyderby mellan GAIS – Ale-Surte

Allsvenskan fortsätter i kväll med viktig match för Finspång. Efter flera matcher låg man i ledningen av den norra gruppen, men har därefter förlorat flera matcher. I kväll har man möjlighet att ta chansen att haka på topp kvartetten Örebro, Kalix, Ljusdal och Falun. Förlorar man i kväll mot Rättvik så är laget istället farligt nära kampen om att undvika kval för att klara sig kvar i Allsvenskan. I bottenstriden möter Borlänge mot forna plantskolan och elitlaget Västanfors. En riktig fyrapoängsmatch. Den tredje matchen i kväll är mötet mellan Köping och Katrineholm. Två lag som gärna vill vara med i toppen, men har halkat efter.

Köping – Katrineholm
Borlänge – Västanfors
Finspångs AIK – IFK Rättvik

I den södra gruppen blåser GAIS med fullfart mot Elitserien. Efter förkrossande storseger mot Surte på Annandagen så är det inte mycket som tycks kunna stoppa framfarten för GAIS. I dag möter man Blåsut borta.

Ale Surte ska bara ta poäng hemma mot bottenlaget Mosserud. Ska inte vara några problem.

Ett annat bottenlag är Otterbäcken som spelar hemma mot förmodade topplaget IFK Motala. IFK-laget tappade oväntat poäng mot Åtvidaberg på söndagen. Tranås är laget som i dag alla förväntar ska två poäng mot Åtvidaberg. Tranås fick lite oväntat stora problem sist mot Nässjö och fick bara en poäng med sig där. Nässjö tar emot Lidköpings AIK som efter ett uppåtgående trend med Denis Riebershki i laget fick stryk mot Jönköping sist. I kväll saknas möjligen Norin för LAIK som spelade i Villa i går kväll.

Jönköping tar emot ett revanschsuget Gripen som överraskande tappade poäng mot Blåsut efter förlust med 3-5 i söndags. Förlust igen? Inte ikväll?

Ale Surte- Mosserud
Otterbäcken – IFK Motala
Tranås BoIS – Åtvidaberg
Nässjö – Lidköpings AIK

Läs också