Allsvenskan: Tredje raka för Boltic

IFK Rättvik och Borlänge 3-3 – slut

Haparanda 211 40smFalu BS LHaparanda Tornio har fått en bra start på årets Allsvenska. I dag blev det säsongens andra raka seger och idag vann mot Falu BS.
Hemmalaget ledde med 2-0 i halvtid som växte till 6-0. Haparanda övertar Falu BS och serieledning i den allsvenska norrgruppen. Mika Lukkarila och Sakari Pörhölä tvåmålsskyttar. Falu BS var före matchen obesegrade efter segrar mot Katrineholm och UNIK.

Jönköping LBoltic Liten 210smBoltic fortsätter sin segersvit. I dag blev seger i bortamötet mot en av södergruppens toppfavoriter Jönköping. Det var Jönköpings första seriematch för säsongen. Boltic fick ett tidigt ledningsmål i tredjematchminuten genom Niklas Nyqvist som i halvtid hade växt 1-4. Jönköping gav inte tapp utan hämtade in underläget till 4-4, men Boltic lyckades ändå vinna. Daniel Rönning blev matchensmålskytt med tre mål och det var också Daniel som gjorde både 4-5 och 4-6.

Tranås Bois L

LAIK 164 litenLidköpings AIK tog sin första seger. Tranås drabbades av ett avbräck tidigt i matchen när målvakten Linus Johansson skadade sig redan efter ett par minuter och Emil Törnström byttes in. När en halvtimme var spelad var hemmalaget Tranås i en 2-0-ledning. I den 37:e matchminuten hade LAIK en lyckminut. Robert Karlsson reducerade på en hörna och i samma minut kvitterade Jerker Ortman. Det var inte nog med det. Ett par minuter senare tog LAIK ledningen på en straff. Robert Karlsson målskytt igen.  Konstantin Akhlestin kvitterade till 3-3 innan LAIKs spelande tränare Per Fahlén återgav LAIK ledningen. Gästerna avgick med 3-5-seger sedan Robert Karlsson gjorde sitt tredje mål i matchen. s

Surte BK 40Nitro NoraSurtes första poängen för säsongen Surte BK i hemmamötet mot Nitro Nora.  Segersiffrorna skrevs till 8-7. Det var en svängig och målrikmatch där Nitro Nora hade 1-3 ledning som Surte vände till en 4-3-ledning som var ställningen i halvtidsvila. Hemmalaget gick upp till 7-4. Men på tio minuter reste sig Nitro Nora och hämtade in underläget till 7-7. Surte fick dock sista ordet och Mattias Timan blev matchvinnare med sitt 8-7-mål. Det var för övrigt Nitro Noras första match för säsongen och även debutmatch i Allsvenskan.