Allsvenskan: Östh fyramålsskytt för Motala och Lasses Örebro vann andra raka!

#2 Robin Östh jublar i kapp med sina lagkamrater.

Frillesås LMotala smIFK Motala slog Frillesås när hallänningarna hade säsongens hemmapremiär på Sjöaremossen. IFK Motala vann med 2-5. Matchen försenad drygt en timme sedan man fick problem med lamporna efter 30 minuters spel. Ställningen var 0-0 när matchen åter kom i gång. Robin Östh rivstartade efter det ”tillfälliga avbrottet” med att ge IFK Motala ledningen direkt och ökade även på till 2-0 direkt när den andra halvleken kom igång. Robin nöjde sig inte med det. Strax senare gjorde han även 3-0 på en hörna och det blev även 4-0 från Robins klubba. Olle Nordlund ökade därefter på till 5-0 innan Frillesås snyggade till siffrorna i slutet av matchen. Frillesås mål gjordes av Eric Claesson (straff) och Fredrik Brandin. IFK Motala är kvar på tredje plats i tabellen med samma poäng som tvåan Nässjö IF. Härnäst väntar Surte BK hemma för Motala och Frillesås har Lidköpings AIK borta.

Örebro smTranås Bois LLasse Buskqvist blev tremålsskytt för Örebro SK som tog sin andra raka sege när Tranås BoIS besegrades med 6-2 på tisdagskvällen. Matchen började med fyra mål under de inledande tjugo minuterna och med 2-2 på resultattavlan. Det blev inga fler mål i första halvlek. Målvakten Johan Blom i Örebro SK gjorde flera bra räddningar i matchen skriver Örebro SK på sin hemsida. Man skriver också att Örebro tog tag i taktpinnen i den andra halvleken och det gav resultat ganska omgående och man gick upp till 4-2. Tranås tog time-out men fick inte till något mål framåt. Tranås hade flest skott på mål i matchen och även fler hörnor än Örebro. Det var tredje raka förlusten för Tranås som nu inte har match förrän den 5 december borta mot Frillesås. För Örebro väntar bortamöte mot serieledande Boltic på lördag.

Matchen Nitro Nora Boltic skulle ha spelats i kväll, men den blev uppskjuten till den 1 december.