Allsvenskan: Jönköping vann smålandsderbyt

Jönköping LNässjö LEfter två säsonger i Nässjö återvände Oscar Henriksson till Jönköping inför denna säsongen. I dag blev Oscar matchvinnare för Jönköping med sina tre mål i smålandsderbyt mot Nässjö. Jönköping vann matchen med 6-5.
Efter Nässjöledning i paus med 1-3 så lyckades hemmalaget vända till 4-3-ledning under de första 25 minuterna av andra halvlek. Mål på fasta situationer var det gott om i matchen. Hela sju stycken varav sex på hörnor. Oscar Henrikssons tre mål kom på hörnor och en straff. Filip Bringe gjorde två hörnmål när han i dag gjorde sin första match för Jönköping i det avtal som finns med Vetlanda BK.
– Vi håller inte ihop laget i andra halvlek. I ett derby krävs det kamp. Den tar Jönköping i andra halvlek, men inte våra spelare. Jag tycker de vinner rättvist till slut när inte vi är där, sa en mycket besviken Patrik ”Putte” Johansson, tränare, till Nässjös hemsida. Junioren William Hallberg gjorde två mål för Nässjö.

Surte BK 40Blåsut LRobin Karlsson hade en bra kväll när Blåsut besegrade Surte BK med 3-7 i Ale Arena. Gästerna hade 4-0 redan efter 37 minuter. Då hade Robin gjort två av målen. Olle Smedberg reducerade två gånger för halvtid på två hörnor, men Blåsut ökade på ledningen i andra halvlek genom ytterligare två mål av Robin Karlsson som således gjorde fyra mål i matchen.  Det var en viktig seger för Blåsut som klättrar i tabellen och får kontakt med den övre halvan av tabellen. Surte saknar ännu poäng, men har ännu bara hunnit spela tre matcher.

Gustavsberg SKatrineholmKatrineholm vann bortamötet mot Gustavsberg.
Regnet under dagen och kvällen gjorde isen svårspelad. Katrineholm inledde målskyttet gick upp till 0-2 ledning efter tio minuter, men det var hemmalaget som ledde i halvtid. Sifforna på tavlan var 3-2. Katrineholm lyckades att komma tillbaka och vända till 3-6 och vann till slut med 5-7.
– Att vinna och ha den känslan i gruppen är det viktigaste och det känns som att vi fick tillbaka den känslan, säger Niklas ”Messi” Eriksson i en intervju till Katrineholm klubbens hemsida.

HelenelundVästanfors LVästanfors vann viktiga poäng i bottenstriden mot Helenelund. Regnet gjorde isen svårspelad när Helenelund hade hemmapremiär. Helenelund har inlett säsongen med tre raka förluster. Fredrik Rydberg blev tvåmålsskytt för Västanfors som inkasserar lagets andra seger för säsongen. Segersiffrorna för Västanfors blev 3-5.
– Moralen i laget är dock mycket hög och vi vinner på styrka i dag och att vi aldrig ger upp en riktigt skön seger summerar Fläktens assisterande tränare Olle Wiberg till Västanfors IFs hemsida.