Allsvenskan: Nässjö vann seriefinalen och satte stopp för Boltics segersvit

Nässjö LBoltic Liten 210smNässjö IF stoppade IF Boltics segersvit på sex matcher utan poängförlust.
10-5 blev Nässjös segersiffror inför närmare 400 åskådare i Stinsen Arena i dag lördag.  Viktor Lindqvist blev tremålsskytt för och svarade dessutom för en målgivande passning.  Patrik Gustavsson Thulin blav matchens poängkung med två mål och tre målgivande passningar.  Mattias Wennerstedt gjorde tre mål för Boltic.  Boltic är fortsatt i serieledning två poäng före Nässjö, men har också en match mer spelad  än NIF.

Nitro NoraBlåsut LAllsvenska nykomlingen Nitro Nora eller som man också kallas Dynamo Nora tog i dag sina  första poäng för säsongen.
Vänersborgslaget Blåsut gick visserligen till halvtidsvila  med 0-1 efter mål av Markus Eriksson. I andra halvlek var det hemmalaget som gjorde de  återstående två målen i matchen. Sebastian Brandt gjorde det matchavgörande målet och  Tomas Knutson gjorde hemmalagets första mål. Att det bara blev tre mål i matchen förkaras  av att det svårspelat i regn, blåst och mycket vatten på isen.

Surte BK 40LAIK 164 litenLidköpings AIK tog viktiga poäng och vann med klara siffror i bortamötet mot Surte BK.  Junioren Ludvig JOhansson blev matchens målsskytt med tre mål och Martin Apelqvist blev  svarade för felst poäng i matchen. Martin spelade fram till två mål och gjorde två av  LAIKs nio mål i matchen. Även Robert Karlsson blev tvåmålsskytt. Si.on Artig och Mattias  Timan svarade för Surtes mål.
LAIK vann matchen med 9-2 efter 4-1 i halvtid.

Jönköping LMotala smJönköping tog ännu en skalp hemma på Råslätt. I fredagens blåsväder var det ett vätternderby när IFK Motala var på besök. Jönköping gick till en 2-0-ledning under första halvlek. 1-0 kom efter 35 minuter genom  Stefan Fredriksson och 2-0 svarade Oscar Henriksson för. Målet kom på en straff.
IFK Motala kom igen och reducerade direkt i inledningen av andra halvlek på en hörna. Det var Robin Östh som gjorde målet. August  Elebring kvitterade till 2-2 och även det målet kom på en hörna. Matchens sista mål i matchen kom i den  79:e matchminuten och segerskytt blev Oscar Henriksson. IFK Motala är kvar på tredje plats  medan Jönköping klättrar upp till fjärde plats.
-En tuff, tät match med små marginaler, sa IFK Motalas sportchef Per Beckne efter matchen  klubbens hemsida.

Frillesås LTranås Bois LMötet mellan Frillesås och  Tranås BoIS spelades i Trollhättan. På fredagen beslöt man att  flytta matchen som en följd av väderläget. Tranås BoIS vann matchen med 3-5.
Eric Claesson blev tremålsskytt för Frillesås som gick upp i en 3-1-ledning efter at bara 18 minuter av matchen var spelad. Det var Marcus Carlsson som inledde Tranås vändning när han reducerade till 3-2.  Tranås kvittering kom fem minuter in i andra halvlek. Målet kom på en straff från Vitaliy Klyushanovs klubba. Det var Vitaliys andra mål för dagen.
Sergey Polin gav Tranås ledningen för första gången i matchen i den 69:e matchminuten. Tranås andra tvåmålsskytt i matchen Marcus Carlsson gjorde matchens avslutande 3-5-mål.
Frillesås ligger på sjätteplats efter lördagens förlust.

Norrgruppen

HelenelundUNIK SHelenlund var nära att ta sin första poäng i årets allavenska mot  serieledande UNIK.
Helenelund hämtade in ett 0-2 underläge till 2-2 före domaren blåste till halvtidsvila.  Erik Sundin återgav UNIK ledningen på en hörna efter knappt tio minuters spel av andra  halvlek. Tim Zenoud Johansson replikerade för Helenlund på en hörna.  Bara några minuter senare åkte Helenlund på två utvisningar och med två man mer på plan kunde Marcus Wedin göra det matchavgörande målet som gav UNIK två nya poäng och fortsatt  serieledning i den allsvenska norrgruppen.

– En blytung förlust i en annars mycket väl genomförd match, Vi gör 83 bra minuter och blir hårt straffade efter två snabba utvisningar, säger huvudtränaren Roger Jakobsson till Helenelunds hemsida.
– Men samtidigt skulle vi vara mer effektiva och med lite tur hade vi istället vunnit. UNIK kom undan med blotta förskräckelsen.

UNIKs tränaren Stefan Tranblom beskrev matchen UNIKs hemsida så här:

– Ja, det är massor av tillfälligheter som avgör idag. Bollen studsar och far omkring så det känns extra skönt att vinna idag!
– Idag var det bara kamp, en massa lyft och långa utkast från målvakterna. Men vi jobbade stenhårt och är värda de två poängen!

Ljusdal LKatrineholmTabelltvåan Ljusdal vann säsongens femte seger mot Katrineholm. Segersiffrorna skrevs till 5-3 (1-1).
Matchen stod och vägde när Ljusdal på knappt två minuter gick från 2-2 till 4-2. Pär Törnberg gjorde  först 3-2 och sedan spelade han fram Mattias Blom som kunde göra 4-2. Niklas Eriksson gav Katrineholm  nytt hopp när han reducerade till 4-3, men Jonas Petterson ökade på Ljusdalledningen på en hörna.  Emil Woxberg tvåmålsskytt för LBK.

– Det känns tungt. Utifrån det vi uträttar på planen så tycker jag inte att det är riktigt rättvisa siffror. Det måste jag säga, säger tränare Magnus Ringblom till Katrineholm  Bandys hemsida efter matchen och fortsätter:
– Sedan har de ett par rutinerade spelare där Pär Törnberg avgör den här matchen i andra när vi blir bolltittande. Annars driver vi på spelet och vi har en bra defensiv.
Katrineholm återfinns på åttonde plats i tabellen efter sex matcher.

Västanfors LBorlänge LMatchen mellan Västanfors och Borlänge blev uppskjuten i dag efter det regniga och blåsiga mildvädret.
– Det är inte för att det är vatten på isen som det inte blir någon match, säger domaren Andreas Broberg till Fagersta-Posten.
– Utan det är för linjerna. Det går inte att åka på dem och det betyder att det är risk för att spelarna skadar sig.

Rättvik LGustavsberg SIFK Rättvik klättrade över kvalstrecket till femte plats i den jämna tabellen efter seger mot Gustavsberg med 4-0 idag.
Tomas Hellberg inledde målskyttet för dalmasarna. Däreffer följde mål av Daniel Jansson, Martin Widén  och avslutningsvis purfärska nyförvärvet Klim Tarasenko som anslöt sig till truppen för en vecka sedan.  Henrik Cervin spelade fram till två av målen. Gustavsberg spelade i numerärt underläge vid båda Rättviks  mål i första halvlek. Gustavsberg lyckades inte göra mål på lagets tolv hörnor i matchen.
”Tränarna” i Gustavsberg kommenterar matchen via klubbens hemsida så här:
– I matchen idag har vi inget flyt med oss. Vi spelar stora stunder ett bra och varierat spel där vi skapar en del chanser. Tyvärr får vi ingen utdelning alls då bollen studsar på mållinjen, smiter förbi stolpen etc. Tur är ju oftast något man förtjänar och vi hoppas på att till helgen som kommer ha lite mer tur mot Helenelund och Ljusdal.

DjurgårdenTellus LietnKlas Nordström gjorde hela fem mål för Tellus som besegrade Djurgården med 7-2.
Tellus gick halvidsvila på Spånga IP med en ledning på 3-0. Då hade Klas Nordström gjort två av målen men även missat en straff. Klas revanscherade sig med råge genom att göra tre mål i den andra halvleken.  Tellus klättrar till fjärde plats medan Djurgården är kvar på tolfte plats.