Allsvenskan: Fortsatt tätt bakom toppduon!

Tre allsvenska matcher spelades på onsdagskvällen i norrgruppen där Falu BS toppar för Ljusdal. UNIK tog inte vara på möjligheten haka på duon utan Tellus tog viktiga två poäng. Katrineholm fick värdefulla två poäng i det jämna mötet mot Borlänge och även IFK Rättvik hakar på ”klungan” som jagar toppduon med seger mot Helenelund.

Rättvik LHelenelundRättvik besegrade Helenelund med klara 8-2 på tisdagskvällen. Rättvik gick upp till 3-0 när lite drygt 20 minuter var spelade. Helenelund tog time-out och reducerade till 3-1 men ställningen var 4-1 i halvtid. Rättvik vann även andra halvlek med 4-1. Marc Samuelsson och Markus Karlström tvåmålsskyttar för Rättvik som ligger på fjärde plats. Två poäng efter toppduon Falu BS och Ljusdal.

UNIK STellus LietnUNIK hade möjlighet att haka på Falu BS och Ljusdal i tabelltoppen vid seger mot Tellus på tisdagskvällen. Det blev ingen seger utan förlust med 2-5 för Uppsalalaget. Tellus ledde med 0-3 i halvtid efter två mål av Niklas Westblad och ett av junioren Emil Nordenfors. Linus Karlsson och Jonas Enander ökade på Tellusledningen till 0-5 innan Marcus Wedin och Erik Sundin reducerade för UNIK. – Vi hade inte det som krävdes för att slå ett så bra lag som Tellus i dag. Det är många i laget som inte är vana vid att spela så här många matcher på kort tid. Framförallt brast det mentalt, säger Stefan Tranblom till Uppsala Nya Tidning. Tellus målfarligaste spelare Klas Nordström spelade inte matchen. UNIK kvar på tredje plats medan Tellus ligger fortsatt på femte plats med samma poäng som UNIK.

KatrineholmBorlänge LKatrineholm vann knappt mot Borlänge med segersiffrorna 5-4. Hemmalaget gick upp till 2-0-ledning på Backavallen efter 1-0 på en hörna genom Linus Doktare och därefter 2-0 genom Niklas Eriksson. Filip Bergman reducerade till 2-1 för Borlänge, men knappt femtonminuter senare ökade Katrineholm på med två mål av Oskar Lindgren inom loppet av två minuter till 4-1. – Lättnad! Otroligt skönt att få göra mål. Jag älskar att göra mål! Det är det roligaste som finns och dessutom att få vinna – det är underbart, kommenterade Oskar målen via klubbens hemsida. Borlänge gav inte upp. Med femton minuter kvar att spela gjorde Jacob Erlandsson 4-2. Här uppstår en par situationer som Borlänge har synpunkter på. Först blir man felaktigt avblåst för offside och därefter dömer domaren en Borlängestraff som linjedomaren går in dömer bort. I stället är det Katrineholm som ökar på sin ledning till 5-2 genom tvåmålsskytten Linus Doktare i den 85:e matchminuten. Borlänge reducerar därefter två gånger om genom Lukas Mårdberg och Fredrik Eriksson. Målen kommer dock först i den 89:e matchminuten och under de två tilläggsminuterna. Borlänge på åttonde plats precis över kvalstrecket. Katrineholm på sjätte plats tillsammans med kvartetten på 12 poäng som skuggar ledarduon Falu BS och Ljusdal på 12 poäng.