Allsvenskan: Inställt igen för Västanfors och Borlänge

I kväll var det tänkt att Fagerstalaget Västanfors IF skulle möta Borlänge Bandy i den allsvenska norrgruppen.  Det ovanligt milda vädret fortsätter och ställer till det. Matchen var redan flyttad från den 17 november så matchen sköts upp första gången.  Nytt speldatum är onsdag den 13 januari.
– Nu blir det här en till konstig vecka där vi får problem med träningen, säger Björn Forsberg, assisterande tränare i Västanfors IF till Fagersta-Posten.

Västanfors LGustavsberg SVästanfors vann helgens match mot Gustavsberg med 11-5. Redan i halvtid hade man en 5-1-ledning. Johan Andersson och Fedrik Rydberg visade god målform med tre mål vardera. Både Västanfors och Gustavsberg ligger på kvalplats. Med segern för Västanfors skiljer det tre poäng mellan lagen efter tio omgångar.  ”Fläkten” då har en match ännu ospelad och mot Borlänge som ligger en poäng och på rätt sida av kvalstrecket.

Borlänge LUNIK SBorlänge spelade 4-4 mot UNIK i helgen och hade 3-0 i halvtid även 4-1 när drygt femton minuter återstod av matchen. Tabellfemman UNIK hämtade in underläget. Junioren Lukas Mårdberg tvåmålsskytt för Borlänge medan Axel Hellberg var två målsskytt för UNIK. Det var Axel som svarade för kvitteringsmålet.

30 Daniel SkarpsLjusdal LRättvik LI toppen av allsvenskan så är Ljusdal nya serieledare efter seger mot IFK Rättvik med 5-4.  Mötet lockade närmare 500 åskådare till Idrottsparken och med 20 minuter kvar fick hemmapubliken se sitt laga vända 3-4 underläge till seger. Daniel Skarps gjorde båda de avslutande målen, dessförinnan hade Daniel gjort ytterligare två mål. Daniel gjorde således fyra mål i matchen. Totalt har Daniel gjort nio mål denna säsongen. Pär Törnberg spelade fram till tre av målen. Marc Samuelsson gjorde två av Rättviks mål. Rättvik har fortsatt kontakt med en elitkvalplats trots förlusten.

HelenelundHaparanda 211 40smGustavsberg SHaparanda fortsätter med sina svaga poängskörd på bortamatcher. I helgen fick man med sig två oavgjorda matcher mot Helenelund på lördagen och Gustavsberg på söndagen. Den svaga poängskörden på bortaplan måste brytas för att ”gränslaget” ska ta sig in i matchen om en elitkvalplats. I lördagens match hämtade man in Helenelunds 3-1-ledning och 4-2-ledning till 4-4 på en straff. Markus Hiukka satte straffen som var det sista som hände i matchen. Mot Gustavsberg var Haparanda i ledningen med 1-0 i halvtid och 2-1, men Anton Engström såg till att kvittera för Gustavsberg vid båda tillfällena.

Tellus LietnFalu BS LToppmatch i norrgruppen när Tellus och serieledande Falu BS möttes. Det blev en målsnål match där Tellus ledde med 3-1 i halvtid. Linus Karlsson tvåmålsskytt för Tellus. Uppförsbacke Falu BS och det blev inte mindre uppförsbacke när man drog på sig tre tiominutersutvisningar inom loppet av sju minuter! Falureduceringen till 3-2 dröjde till matchklockan stod på 90 minuter och gjordes av David Forssell. Under de återstående 4,5 tilläggsminuterna lyckades inte Falu BS göra något ytterligare mål. Tellus är nu i kapp Falu BS poängmässigt i tabellen och lagen ligger under respektive över elitkvaplatsen.

KatrineholmDjurgårdenDjurgården gick till halvtidsvila med 2-1 mot Katrineholm, men hemmalaget vände och vann med 7-2. Linus Doktare tvåmålsskytt för Katrineholm som nu är tabellfyra med samma poäng som Falu BS på elitseriekvalplats.

Magnus Ringholm, tränare i Katrineholm, förklarar på klubbens hemsida skillnaden mellan första och andra halvlek så här:
– Framförallt så hjälper vi varandra. Skridskoåkningen är en sak och vi släpper bollen till varandra på ett helt annat sätt. Då hinner Djurgården inte med i det spelet som vi har. Där var vi bekväma i första och det håller inte på den här nivån. Då kan även Djurgården straffa oss.