VM: Sverige slog Kazakstan

Swe Xs KazakstanSverige hade inga problem med Kazakstan. Storseger där Sverige gick till halvtidsvila med 9-1 efter en bra första halvlek. – Våra första 45 minuterna tycker vi att vi spelar ut vårat register till 100%, kommenterade Martin Johansson matchen.
Andra halvlek spelades av och matchen slutade 11-4. Noterbart att Kazakstan vann andra halvlek med 2-3.

VM 2016 Martin Johansson gjorde sitt första VM-mål i detta VM. Målet kom på en hörna för försvarsspelaren under första halvlek.
– Våra första 45 minuterna tycker vi att vi spelar ut vårat register till 100%.. Vi gjorde många grymt snygga mål samt så var våran def klockren, sen i andra så kändes de som att vi bara ville spela av matchen och inte dra på oss något onödigt..
– Nu ska vi köra rehab för att sedan imorgon spela en grymt rolig match, avslutade Martin Johansson.

Andreas Bergwall vilade och Joel Othen stod i det svenska målet. Joel fick släppa förbi sig fyra bollar varav en på hörna när Sveriges backade hem för mycket i andra halvlek. I dagens match vilade Olof Englund och ersattes av Linus Pettersson.

Positivt för Kazakstan att man vann andra halvlek vilket förstås är positivt inför kommande matcher. Finland och Kazakstan kommer vara två andra lag än vad man uppvisade i de två matcherna mot Sverige i går och i dag.

Matchfakta
Sverige – Kazakstan 11-4 (9-1)
Mål, Sverige: Christoffer Edlund 3, Daniel Berlin 2, Martin Johansson, Per Hellmyrs, Joakim Andersson, Erik Pettersson, Johan Löfstedt, Simon Jansson.
Kazakstan: Leonid Bedarev, Sergey Pochkunov, Sergey Gorchakov, Maxim Gavrilenko.