VM: Höll emot – men Kazakstans hörnor sänkte Norge

Kazakstan Nor xsKazakstan i förarsätet med ledning i matchen, men Norge var med till halvtidsvila 3-2. Men Kazakstan sänkte Norge med  sitt hörnskytte.

VM 2016Efter 3-2 i halvtidsvila satte Kazakstan tre raka hörnor till 6-2. Så långt hade Kazakstan gjort fyra mål på sina  sju hörnor. Strax därpå ökade Kazakstan på till 7-2 när Ruan Issaliev gjorde sitt andra mål i matchen. Norge var ett  slaget lag och Kazakstan fortsatte att trycka på ytterligare hörnor som dock blev resultatlösa. Kazakstan ökade på till 8-2  återigen genom Ruan Issaliev. 27-årige Ruan spelar i den ryska ligan för Sibselmach.

Ytterligare ett hörnmål för Kazakstan när Ruslan Galyautdinov gjorde sitt andra mål till 9-2 innan Fredrik Randsborg reducerade till 9-3.
Kazakstans andra tremålsskytt i matchen blev Vyascheslav Bronnikov gjorde 10-3 på straff han satte även punkt på matchens  målskytte när han gjorde sitt fjärde mål till 11-3.

– Bra match, sa Fritiof Hagberg i Norge.
– Tråkigt att det blir så mycket till slut. Gör en riktig bra första halvlek vart vi är bra defensivt och spelar bra offensivt. Fast ut i andra halvlek blir vi lite trötta och slår lite för mycket felpass. Och Kazakstan straffar oss hårt.

Matchfakta

Kazakstan – Norge 11-3 (3-2)
Mål, Kazakstan: Vyacheslav Bronnikov 4, Ruan Issaliev 3, Ruslan Galyautdinov 2,  Maxim Gavrilenko, Sergey Pochkunov
Norge: Nikolai Jensen 2
Utvisningar: Kazakstan 3×10 Norge 3×10