VM: Norge tog revansch på Vitryssland

BLR xs Nor xsNorge avslutade VM 2016 med storseger mot Vitryssland och slutade femma i VM-turneringen.

VM 2016Norge skaffade sig en tidig 3-0-ledning bara efter en kvart. Vitryssland närmade sig med två mål och Norge gick till halvtidsvila med 3-2.

Andra halvlek började med straffmiss för Norge. Det dröjde en kvart in i andra halvlek innan måltorkan skulle upphöra med tre norska mål inom loppet av fem minuter till 6-2. Matchen slutade till slut med 8-3-seger för Norge med sju olika målskyttar som gjorde var sitt mål.

Norge fick revansch för den inledande och överraskande förlusten mot Vitryssland i gruppspelet. I fjol slutade placeringsmatchen om femteplatsen med norsk seger och hela 16-6.

Matchfakta
Vitryssland – Norge 3-8 (2-3)
Mål, Norge: Magnus Hogevold, Petter Loyning, Christia Waaler, Nikolai Jensen, Fredrik Randsborg, självmål, Petter Moen, Fritjof Hagberg
Vitryssland: Roman Nikitenko, Vyacheslav Bratchenko, Mikhail Pachnev.
Hörnor: 5-8 Hörnmål: 0-1
Straffar: 0-1 Straffmål: 0-0
Utvisningar: Vitryssland 5×10 Norge 1×10