VM: Tommy Österberg ”Inför finalen behöver Finland får bort ”nöjdhetskänslan””

Fin xsFöregående finske förbundskaptenen Tommy Österberg berömde Finlands matchplan mot Sverige som han tycker hade en för passiv defensiv.
Nyckeln till framgång i dagens VM-final så nämner Tommy först att få bort nöjdhetskänslan.

Tommy Österberg Kungälv FinlandVM 2016Tommy Österbergs var riktigt nöjd med vad han såg Finland prestera när man slog ut Sverige i går:
– Finlands matchplan var utmärkt idag (i går lördag). De tog det lugnt med bollen då Sverige gav de chansen att hålla i det. Det var en av de stora anledningar och enligt mig oväntat och fel av Sverige att spela så låg och passiv defensiv. Sedan va Finland aggressiva på sin defensiv på mittplan bra avstånd mellan spelare och dagens Sverige hade svårt och hitta luckor mest på grund av för dåligt bolltempo och för lite folk runt eller kring bollen. Sedan hade Finland strålande målvaktsspel av ”Pera” Virtanen.

– Inför finalen behöver Finland får bort ”nöjdhetskänslan” från huvuden och vara beredd på högre aggressiva försvarsspel av motståndare. Lita på sin spelplan och lyckas med det 100%
– Inga bolltapp på uppspelsfasen på egen planhalva. Spela rakt spela mycket bakom Rysslands backlinje och försvara med 10 man samt skapa fasta situationer och avsluta med hög effektivitet.

Läs också