VM: Ryssland Världsmästare!

Ryssland världsmästare efter tidig 3-0-ledning som blev 5-0 till halvtid. Ryssarna kontrollerade matchen i andra och vann till slut med 6-1. Sergey Lomanov tremålsskytt och ryssarna tog sitt fjärde raka VM-Guld på Trudstadion inför 11 700 åskådare.

VM 2016Ryssland fick bästa möjliga start med vinden i ryggen. Sergey Lomanov gav favoriterna tidig ledning efter bara ett par minuter. Evgeny 7 Sergei LomanovIvanushkin ökade på till 2-0 på en hörna redan efter sex minuter och 3-0 genom Sergey Lomanov efter att bollen träffat honom efter en hård passning från Sergey Shaburo. Finland bytte målvakt. Pertti Virtanen byttes ut mot Kimmo Kyllönen. Pertti hade inte varit dåligt på något.

Med två man kort ökade Almaz Mirgazov till 4-0. Finland hade precis före målet haft ett jätteläge till reducering efter en rysk försvarsmiss.
17 tas bryskt i straffområdet och Sergey Lomanov satte straffen till 5-0.

Andra halvlek kontrollerade Ryssland andra halvlek och kunde spela på sin stora ledning.. Finsk reducering 5-1 kom när Teemo Määtä reducerade tog ett avslut utanför  ryskt straffområde när femton minuter återstod av matchen. Kimmo Kyllönen gjorde flera bra räddningar i andra halvlek och vara på väg att hålla nollan i andra halvlek. Ryssarna gjorde först ett mål, ett snygg sådant, men det blev avblåst för offside, när fem minuter återstod. 6-1 i slutminuterna.

Finland fick med sig 1-1 i andra halvlek, utan något storspel. Energin och kapaciteten saknades för att skapa något riktigt tryck på ryssarna i andra halvlek.