Allsvenskan: Tranås skrällde och Jönköping plockade överrskande poäng ingen

Tranås BoIS skrällde rejält i kväll på Swetouch Arena. Storfavoriterna IFK Kungälv besegrades med 3-2. Tranås tog ledningen genom Max Golander efter femton minuter. Övriga mål 2-0 Simon Hagström (66), 2-1 Lukas Persson (73), 3-1 Konstantin Akhlestin och 3-2 Robin Mohlén (92).

Jönköping fortsätter att överraska. I fredags blev det överraskande poäng mot IFK Kungälv och i kväll fortsatte man oavgjort mot Frillesås. Matchen slutade 5-5. Frillesås kopplade rejält grepp på matchen när Mattias Johannson gjorde 2-5-mål alldeles i inledningen av andra halvlek. Jönköping reducerade omgående men 4-5 kom först i 87:e matchminuten när Jimmie Magnusson gjorde mål på en hörna. Kvitteringen kom först i den 96:e matchminuten!

Nässjö körde över Blåsut. Seger med klara 12-3. Nässjö hade inte mindre än sju målskyttar i matchen! Nässjö klättrar upp på andra plats i tabellen.

Katrineholm gav serieledande IFK Motala bra motstånd på klassiska Backavallen. 2-2 i halvtid men gästande Motala vann till slut med 3-7. Eric Lisell tvåmålsskytt för Motala.

LAIK och Boltic har haft en blytung inledning på allsvenskan. Det fortsatte för LAIK även i kväll då Boltic gick upp till hela 1-7! LAIK snyggade dock till siffrorna något. Första poängen för Boltic medan LAIK ligger kvar på jumboplatsen. Ted Wiklund och Mattias Wenstedt gjorde tre mål var för Boltic. Wiktor Edvinsson tre mål för LAIK.

10 Lidköpings AIK 4 0 0 4 13 34 -21 0

Borlänges Peace & Love City var nära att fälla norrgruppens storfavoriter Ljusdal. Det såg riktigt ljust ut för dalalaget när Pekka Rintala, tvåmålsskytt i matchen, gav Borlänge ledning till 4-2. Ljusdal lyckades komma i kapp efter mål av Mikhail Sveshnikov och tvåmålsskytten Jonas Pettersson. Borlänge hade ett ypperligt tillfälle att återta ledningen på en straff som missades i 90:e matchminuten.

Falu BS och IFK Rättvik var god väg att dela på poängen i daladerbyt. Men Falu BS tog hem båda poängen efter att ha avgjort i slutminuterna och vann med 4-3. Målet kom på hörna i 91:a matchminuten på hörna. Jesper Jacobsson målskytt. March Samuelsson tvåmålsskytt för Rättvik.

Nitro Nora-Västanfors 7-3. Jesper Bryngelsson stack ut i protokollet med fyra målgivande passningar och Sebastian Isakssons tvåmålsskytt för Nitro Nora.

Örebro SK har inlett allsvenskan på bästa sätt och var överraskande i serieledning inför kvällens match mot UNIK. Men i kväll blev det förlust mot UNIK som tog säsongens första seger. UNIK ledde med 1-3 i halvtid som ökades till 1-5 i början av andra halvlek. Matchen slutade till slut 3-6.