VM: Sverige världmästare

VM-Guld 2016 till Sverige Foto: Bandyworld (C)
Sverige vann VM-Guld efter att ha vänt 1-3-underläge till seger med 4-3. Adam Giljam gjorde det avgörande 4-3-målet i slutminuten.

Sandviken levererade till slut – alltså spelarna. Sandvikens Daniel Mossberg fick avsluta karriären med VM-Guld, men han var inte ensam. Christoffer Edlund och Erik Pettersson höll sig framme med målgörandet  och Sandviken levererade på plan medan publiken i Sandviken svek även i VM-finalen.

Sverige hittade inte rätt i första halvlek, för korta anfall med för många lyft.
Rysslands effektivitet fortsatte från semifinalen mot Finland med effektiviet i de fasta situationerna.
Ryssland kunde gå till halvtidsvila med 3-1. Det var Daniel Mossberg som gjorde Sveriges mål.

Den andra halvlek var betydligt bättre. Och det var inte bara spelet. Målen kom också.
Daniel Mossberg spelade fram Christoffer Edlund till 2-3.
Christoffer Edlund hade dessförinnan bränt ett friläge och bollen studsade över Daniel Anderssons klubba när
han friställd framför mål kunde styrt in bollen i mål.
Men Sveriges kvittering kom genom Erik Pettersson. Upphämtningen till 3-3 var så långt rättvist.

Avgörandet kom på en hörna där Adam Giljam höll sig framme på en hörnretur och gjorde 4-3.