Spelarnytt: Jesper Eriksson har förlängt med Villa Lidköping

Sedan ett par dagar står det klar att Jesper Eriksson har förlängt med Villa Lidköping och det är ett treårskontrakt som är undertecknat.
– Visst ska det bli härligt att fortsätta i Villa Lidköping. Slutet på säsongen blev tungt, men nu får vi ta nya tag, kommenterar ”Nr 75” Jesper Eriksson.
Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson är nöjd över att ytterligare en viktig pusselbit kommit på plats inför kommande säsong.
– Jesper är väldigt betydelsefull i vår kamp att fortsätta vår etablering som topplag, samt ta ytterligare titlar, och då kanske främst SM-guld. Ända sedan han kom till oss har han varit värdefull för utvecklingen av träningskulturen i föreningen.
Jesper – eller Brechen som han också ofta kallas – kom till Villa Lidköping säsongen 2012-13. Tidigare klubbar i karriären är Örebro SK, Hammarby, och Uralsky Trubnik från Ryssland.
Den gångna säsongen blev lite skiftande. Det starka spelet under hösten innebar landslagsplats som resulterade i ett VM-guld på nyåret.
– Det var givetvis fantastiskt, men VM tog nog mer kraft både fysiskt och psykiskt än vad jag kunde tro. Mitt spel i slutskedet av säsongen är jag inte nöjd med och att det blev förlust i semifinalen var en stor besvikelse.
Att Jesper – som fyllde 33 år i september – nu skrivit ett långt kontrakt är något han är mycket glad över.
– Då vet vi alla vad vi har att räkna med och vem vet? Det kanske blir mitt sista kontrakt… Det ska i varje fall bli roligt att ta nya tag igen.

Stark trupp
För Villa Lidköping är det nya kontraktet betydelsefullt för den kommande truppen. Daniel Andersson har som bekant meddelat att han slutar. Felix Pehrsson presenterades som första nyförvärv för ett tag sedan.
– Det här ser riktigt bra ut, men det kan väl hända att vi kan göra någon ytterligare komplettering, säger Jonas Johansson och gläds mycket åt lösningen med Jesper Eriksson.
– Han är en mycket bra bandyspelare och en viktig kugge i vår ambition att tillhöra den absoluta toppen inom den svenska bandyn.

Läs också