Landslaget: Obeservationstrupp uttagen

Kommande säsong står det svenska damlandslaget inför en historisk utmaning – VM i Kina. Damlandslagets första steg mot Kina är taget. En 26 spelare stor trupp är uttagen i en observationstrupp.
Det är första gången som ett bandy-VM arrangeras i den relativt unga bandynationen Kina, medlem i den internationella bandyfamiljen sedan 2010.
– Det är såklart extra kittlande att få vara med om ett VM i Kina. Det är viktigt att vi är mentalt förberedda på en annan kultur, mat och yttre förutsättningar. Den andra delen i förberedelserna handlar om att utveckla ett vinnande spel. När vi väl är där borta är det tävling och fokus på att vinna, säger förbundskaptenen Magnus Nordin till svenskbandy.se.

Magnus, tidigare elittränare på herrsidan, inleder nu sitt andra år som förbundskapten för damlandslaget.
– I och med att jag inte jobbat med dambandy tidigare fungerade det första året som en inventeringssäsong. Framöver ligger fokus på att bygga ett lag. Jag har en ganska klar bild över hur vi ska ställa upp, sen handlar det om att få in rätt spelare på varje position, säger Magnus, som tagit ut 26 spelare i en observationstrupp.

VM avgörs under mitten av januari 2018 i staden Chengde i nordöstra Kina. Inför mästerskapet kommer det svenska landslaget ha tre läger.
– Första träffen blir i samband med landslagsveckan i september. Därefter har vi läger både i början av november och december, säger Magnus och fortsätter.
– Konkurrensen om platserna är väldigt hård. Utöver spelarna i observationstruppen finns några namn som inte var med förra säsongen på grund av skador och barnafödande. Så det kan dyka upp fler spelare som gör konkurrensen ännu skarpare på vägen.

Målvakter
Sara Carlström, Västerås SK
Pernilla Elardt, NT Bandy
Linda Odén, Hammarby IF

Utespelare:
Camilla Andersson, Skutskärs IF
Sara Bergvall, Kareby IS
Matilda Svenler, NT Bandy
Malin Hedfors, Västerås SK
Hanna Dahlström, Kareby IS
Alina Zinkevitch, Skutskärs IF
Ida Friman, Kareby IS
Linnea Gunnarsson, Skutskärs IF
Malin Kuul, Västerås SK
Hanna Brusberg, Hammarby IF
Sanna Gustafsson, NT Bandy
Camilla Johansson, Kareby IS
Linnea Larsson, Hammarby IF
Anna Fosselius, Hammarby IF
Malin Persson, Västerås SK
Michelle Löfblad, Sandvikens AIK
Emelie Timan, Skutskärs IF
Vilma Josefsson, Skutskärs IF
Anna Widing, Hammarby IF
Stina Ysing, Kareby IS
Malin Andersson, Skutskärs IF
Johanna Gustafsson, Kareby IS
Matilda Plan, Västerås SK

Läs också