Supercupen: Slutspelslagen börjar att utkristalliseras – Fem lag utslagna

Foto: Johan Spanås (C) www.bandyfoto.se

Supercupen rullar vidare och det börjar att utkristalliseras vilka lag som kommer att göra upp om Supercup-titeln. Fem lag saknar chans att gå vidare.
Nitro Nora har fått en smakstart i mellangruppen med två raka segrar mot Fagerstas Västanfors och Borlänges Peace & Love City. ”Dynamitbröderna” – eller som de kallar sig Dynamo Nora – slog dalarnas freds lag (Peace & Love City) och Fläkten (Västanfors) med uddamålet. Örebro SK spelade oavgjort mot Fläkten från Fagersta. Dynamitbröderna kan vara klara för avancemang redan inför den sista matchen mot Svamparna (Örebro SK). Västanfors är utan chans att nå slutspelet i Örebro trots två jämnat matcher med oavgjort och uddamålsförlust.

I den Västra gruppen har LAIK tagit ett grepp med två raka segrar. Segern över Boltic följdes upp med seger över Gripen med 4-1. Kungälv har spelat en match och de blev seger med 7-6 mot Boltic. Det var andra uddamålsförlusten för Boltic som är utan chans för vidare avancemang. LAIK kan bli klara för slutspel i helgen vid oavgjort mot IFK Kungälv på söndag. LAIK kan gå vidare även vid förlust. Fjolårets elitserielag Gripen måste hoppas på Kungälvsseger mot LAIK samtidigt som man själva besegrar Kungälv i gruppens avslutande match. Blir det så hamnar LAIK, Kungälv och Gripen på samma poäng och då blir det inbördes möten och målskillnaden som avgör.

I öster har storfavoriten Ljusdal vunnit gruppens enda match. UNIK besegrades med 5-0. Gustavsberg och Falu BS har således ännu inte spelat någon match i cupen.
I den södra har Tranås BoIS spelat samtliga sina tre matcher och fått ihop tre poäng. Även Frillesås har tre poäng men bara två matcher spelade. Nässjö har en match och en seger. Nässjö har kvar att spela mot Frillesås i turneringens sista match som ser ut att kunna bli en ren gruppfinal. Nässjö har dessförinnan gruppmatch mot Åby Tjureda. Åby Tjureda har spelat två förlustmatcher och har ingen möjlighet till slutspelsavancemang

Matchprogram, resultat och målskyttar till samtliga matcher i cupen hittar genom Bandyworlds samlingssida för Cupen >>
Läs också