Supercupen: IFK Kungälv klara för slutspel

IFK Kungälv vann gruppfinalen mot LAIK och är klara för slutspel. IFK fick en bra start och gick upp till 3-0 innan LAIK vaknade till liv. LAIK tränaren var inte nöjd med lagets insats. LAIK hämtade in underläget till 4-4 när femton minuter av matchen återstod. Ett resultat som hade gett LAIK gruppsegern. IFK vann dock med 5-4. Målet kom på en straff på tilläggstid. En straff som upprörde LAIK-lägret.
En klockren brytning på övertid blev istället till en straff och massor av heta LAIK-känslor med både grovt och lindrigt matchstraff, rapporterar NLT. Till NLT säger LAIK-tränaren Fredrik Sixtensson: – Ett horribelt domslut och det är klart att bli upprörda.

– Har aldrig varit med om något liknande. En av deras spelare kom i full fart och försökte ta sig in i vårt straffområde. Då svarade Jocke Persson för en klockren brytning två meter utanför straffområdet och satte upp bollen till Robban Karlsson för en omställning.

– Deras spelare fortsatte in i straffområdet utan bollen och där kom Marcus (Sixtensson-Ottosson) och smällde på da han inte hann undan. Men brytningen var ju redan gjord av Jocke och bollen var inte i närheten och då blåser domaren straff. Varken vi eller Kungälv fattade ett smack.

Mungiporna är förstås uppåt i Kungälvs-lägret.
– Vi är oerhört svårslagna och ör ett gäng som krigar för varandra fullt ut. Vi ska vara mycket nöjda totalt sett över helgen. Vi spelar två jämna matcher mot bra motstånd och lyckas gå segrande ur båda och gå till slutspel trots att Lukas Persson vilat i helgen. Vi har fortfarande saker som vi måste förbättra. Stundtals spelar vi hur bra som helst, men ibland dyker vi ner i formsvackor – de måste vi hitta ur snabbare. Offensiva hörnor måste förbättras avsevärt också, summerar Hampus Kärnman helgens två cupmatcher till IFK Kungälvs hemsida.

Matchfakta

Gripen slog Boltic i samma grupp med 4-1. Båda lagen var utslagna inför sista matchen. Matchfakta >>

I den Mellersta gruppen så besegrade Peace & Love City  Västanfors med 9-7. Likaså här görs finalplatsen upp mellan två lag i den sista omgången. På torsdag spelar Nitro Nora och Örebro SK den avgörande matchen. Matchfakta >>

Matchfakta i cupen och turneringen >>

Läs också