Internationellt: Söderhamn får ”fyrnationers” redan i år

Söderhamn och Broberg kommer att arrangera en fyrnationsturnering i december i den nya inomhusarenan där. Turneringen som spelades i Trollhättan i fjol består även i år av landslagen från Sverige, Norge, Finland och Ryssland. Ryssland skulle ha arrangerat turneringen men fick lämna återbud som arrangör.Nils Stefansson, ordförande i Broberg säger:
– Broberg/Söderhamn Bandy IF är stolt över det förtroende Internationella Bandyförbundet och Svenska Bandyförbundet visat oss genom att förlägga fyrnationsturneringen till Söderhamn. Vi ska göra vår absoluta ansträngning att genomföra en turnering som står i paritet med de fantastiska arrangörstraditioner som Söderhamns kommun och dess föreningar utvecklat.

– Jag känner stor stolthet att få leda landslaget i Söderhamn och den nya fina arenan. Väldigt kul att få visa Söderhamn och närliggande städer många av världens bästa bandyspelare, säger den svenske förbundskapten och söderhamnsbon Svenne Olsson.

För Svennes mannar fungerar turneringen som ett genrep inför VM i Chabarovsk i månadsskiftet januari-februari.
Fyrnationsturneringen kommer att spelas bara några veckor efter invigningen av Sveriges 13:e bandyhall.
– Både Broberg och Söderhamns kommun är verkligen att gratulera till den nya hallen. Det känns väldigt bra att förlägga fyrnationsturneringen här. Hallen har stor betydelse för valet, säger Stig Bertilsson, ordförande i Svenska Bandyförbundet.

Kultur- & samhällsserviceförvaltningens chef Hans-Göran Karlsson säger:

– Söderhamn ingår i en stark idrottsregion och visar än en gång styrkan i att kunna arrangera både stora och små arrangemang. I Söderhamn levererar vi tillsammans och vi ska naturligtvis göra denna internationella turnering till en stor idrottsfest. Fantastiskt roligt att Brobergs IF har lyckats landa denna internationella turnering i Söderhamn och det redan sex veckor efter invigningen av nya arenan.

Läs också