Elitserien: Räkna aldrig ut Tellus – 2-4 blev 4-4 på en minut

Tellus fixade återigen oavgjort i slutminuterna. Tvåmålsunderläge hämtades in på minuten. Precis som man gjorde i slutminuterna i premiären mot Sirius.

Kalix tappade återigen en tvåmålsledning med 1-3 i halvtid och 2-4 när tio minuter kvar. Senast i fredags tappade man tvåmålsledningen mot Hammarby men även tvåmålsledning mot Tillberga tappades.

Johan Sundqvist gav ledningen direkt efter 37 sekunder framspelad av Alexey Sadovskiy. Efter att Tellus hade mycket boll men hade svårt att skapa några farligheter slog Alexey till igen. 0-2 kom i den 22:a matchminuten. Målet noterades som självmål då en målvaktsretur tog försvarande spelare i mål efter ett skott från Alexey Sodovskiy. Elias Engholm reducerar för Tellus i den 37:e minuten då han håller sig framme på en målvaktsretur. Kalix avslutade första halvlek med att öka på ledningen 12 sekunder före domaren blåser för halvtid. Christian Frohm gör målet efter pass från Mattias Stenman.

Andra halvlek inleder Tellus med en snabb reducering. I den 49:e matchminuten sätter Filip Skoglund 2-3 på passning från Anders Persson. Kalix tar därefter tag i matchen och Johan Sundquist ökar Kalix ledning till 2-4. Johan och Kalix har flera bra chanser att öka på ledningen. När tio minuter återstår åker Anton Khrapenkof ut efter att ha försökt att reparera ett eget misstag på Tellus planhalva. Tellus satte full fart och med Tobias Björklund i spetsen kom två mål på mindre en minut. Först tar sig Tobias igenom fem man i Kalixförsvaret och reducerade till 3-4 och bara minuten efteråt ordnade Tobias straff på egen hand som Elias Engholm förvaltade på bästa sätt och vips var det kvitterat till 4-4.

Elitserien
Tellus – Kalix 4-4 (1-3)

Skott: 2/4 Hörnor: 4/5 Straffar: 1/0 Frislag: 22/27 Utv: 20/70
Publik: 305
00:37 0-1 Johan Sundqvist Assist: Alexey Sadovskiy
21:51 0-2 Självmål – Målvaktsretur efter skott från Alexey Sodovskiy går via Tellus spelare i mål
36:19 1-2 Elias Engholm
44:48 1-3 Christian Frohm Assist: Mattias Stenman
48:39 2-3 Filip Skoglund Assist: Anders Persson
82:04 3-4 Tobias Björklund Assist: Filip Skoglund
83:32 4-4 Mål (straff) 10. Elias Engholm