Allsvenskan: Jämna matcher – Sammanfattar andra omgången

Allsvenskan bjöd även i andra omgången på jämna matcher med avgöranden i slutminuterna. Ljusdal och Lidköpings AIK toppar allsvenskan med två segrar och är utan poängtapp

Nederbörd ställde till det i några av matcherna samtidigt som två matcher fick skjutas upp på grund av isproblem. Frillesås har inte begått sin premiär ännu. Dramatiken i matcherna fortsätter.

Lidköpings AIK tog sin andra raka seger när Tranås BoIS besegrades i en målrik tillställning. Inte mindre än 14 mål fick publiken se i en jämn match som avgjordes sent. Hela sju mål kom på matchens 13 hörnor. Mer än varannan hörna gick i mål – vilket är ovanligt numera. Flermålsskyttarna i matchen var inte helt oväntat Jimmie Magnusson med två mål för Tranås BoIS och för LAIK Robert Karlsson, tre mål,  och Simon Artig, två.
Efter en målsnål första halvlek så exploderade målgörandet i andra halvlek. LAIK som ledde med 1-2 i halvtid gick upp till 2-6. Tranås reste sig starkt och hämtade in underläget på tjugo minuter. Junioren Isac Johansson kvitterade till 6-6 när fem minuter + fem minuter tillägg återstod utav matchen. Men hemmaglädjen grusades snabbt. Bara minuten efter kvitteringen återgav Johan Karlsson LAIK ledningen på en straff och drygades ut på en hörna med Robert Karlsson som målskytt.

Gripen tog revansch från premiären och slog Boltic. Tony Eklind gjorde inte mindre än tre mål och spelade fram till ett mål. Boltic var med i matchen länge och väl. Boltic kvitterade hemmalagets första två ledningsmål men lyckades inte kvittera Gripens tredje mål  till 3-2. Ställningen höll sig till att tio minuter före fulltid. Då kom för Gripen ett förlösande mål till en 4-2-ledning som drygades ut till 6-2.
Gripen tränaren Peter Prinsen Karlsson tyckte det var halvdant.
– Vi får inte till matchbilden som vi vill riktigt även fast att vi vet hur Boltic spelar. Framförallt inte i första halvlek då vi blir för passiva, i både offensiven samt i defensiven. Vi trycker inte till riktigt, det blir lite halvdant, kommenterade Peter till Gripens hemsida.

Det blev seger för P&L City i hemmapremiären på Tunet mot Nitro Nora. Det snöade kraftigt och matchen spelades i 3×30 minuter. Trots all snö under de två första ”perioderna” blev det totalt nio mål i matchen. Marcus Persson, lånad från Edsbyn, gjorde inte mindre än tre mål för Borlängelaget och satte det avgörande segermålet i den 92:a minuten till 5-4!
– Härligt att göra så pass många mål i samma match och skönt att vi kunde vinna till sist. En krigarinsats av laget, vädret var ju inte det bästa, kommenterade mycket glad Marcus Persson till P&L Citys hemsida. Borlängelaget inkasserade därmed sina första poäng för säsongen.
Nitro Nora spelade utan Jesper Bryngelsson i lagets säsongspremiär.

Västanfors fick en riktig smakstart i hemmapremiären på idrottsplatsen mot Örebro SK. En tremålsledning efter bara sjuminutersspel!
Den osannolika inledningen lyckades inte gästerna hämta in utan ”Fläkten” vann med 5-4 inför 336 personer som trotsade vädret. Vädret ställde till det men matchen spelades dock inte i 3×30 minuter.
Efter hemmalagets start reste sig Örebro något men Västanfors gick till halvtidsvila med 4-2. Örebro närmade sig ytterligare i början till 4-3 men Västanfors replikerade fem minuter senare genom junioren Filip Backström. Filip är 16 år och back men höll sig framme på hörnreturen och gjorde 5-4-målet som också blev det avgörande segermålet. Johannes Camilton reducerade till 5-4 men närmare än så lyckades inte Örebro komma.
– Det var viktiga poäng. Och det här visar hur viktiga alla spelare är. Det här är en laginsats, där jag vill lyfta fram de yngre spelarna, säger tränaren Alexander Zinkevitch till Västanfors hemsida. Även 15-årige mittfältaren Gabriel Augustsson gjorde sitt första allsvenska mål

Åby/Tjureda och IFK Kungälv delade på poängen och tog första poängen. För Kungälv var det seriepremiär och första passet på utomhusis. Lukas Person satte två hörnor för Kungälv som gick till ledning i halvtidsvila. Filip Bringe kvitterade omgående i andra halvlek med sitt andra mål. Kalle Öberg gav Kungälv ledningen för tredje gången i matchen när 3o minuter återstod. Ledningen höll ända fram till den 90:e matchminuten då Daniel Tägt räddade en poäng för Åby Tjureda.
– Det är givetvis surt att tappa ledningen i slutet men sett till hela matchen får vi ändå vara nöjda med en poäng. De är det bättre laget idag och sätter hård press på oss direkt som vi får svårt att spela oss ur. Vi sätter defensiven bra i stort men är inte nog bra när vi själva har bollen. Vi har ett väldigt bra läge att göra 4-2 i slutet, men istället blir det 3-3. Det är svårt för oss att komma upp på nivå när vi gör vårt första pass på utomhusis försäsongen och inte har haft möjlighet att träna på is mer än ett pass den senaste månaden, säger IFK Kungälvs spelande tränare Hampus Kärnman till IFKs hemsida.

UNIK föll tungt mot seriefavoriterna Ljusdal som lyckades vända underläge.
En jämn match som avgjordes matchen sent till Ljusdals fördel bara fem minuter före domaren blåste för full tid. UNIK hade två bollar i gästernas mål, men båda blev bortdömda.
UNIK tog ledningen två gånger om till 1-0 och 2-1 som var halvtidssiffror. Jonas Pettersson kvitterar i inledningen av matchen och gör även det matchavgörande målet 3-4 i den 86:e matchminuten.