Elitserien: Segrar för VSK, Skirö och Kareby i premiären

Förra säsongens SM-finalist Västerås vann med 3-0 borta mot Söråker efter två mål av Charlotte Selbekk och ett av Linda Lohiniva. Charlotte gjorde mål redan efter 22 sekunder.
Var det en variant?
– Det var ingen inövad variant, vi gjorde några pass sen såg vi en lucka och jag fick en bra passning av Malin Persson. Hade några kvar och kände att jag inte kom runt liberon så drog en handledare i hörnet när målvakten var skymd, säger Charlotte Selbekk till Bandyworld.

Hur var isen och förutsättningarna?
– Det regnade hela matchen så isen gick och spela på i tio minuter i varje halvlek sedan var det bara långbollar som funkade. Skönt att vi fick in en boll så tidigt när det var okej is.

Tre mål bara speglar det matchen var det så få chanser?
– Det gick inte att komma till dom här riktigt farliga chanserna, Söråker hade väl något skott på mål men inget annat. Vi hade även ett friläge där Linda Lohiniva rundar målvakten och när hon ska lägga in bollen blåser domaren av för halvtid, vilket var ganska konstigt. Sedan hade vi en straffsituation där vi gör mål men domarna drog tillbaka situationen och dömde straff istället efter att bollen var i mål.

Skirö slog Villa Lidköping när de båda nykomlingarna möttes i elitseriepremiären. Villa hämtade så när upp Skirös ledning med 3-0 i paus och 4-1 med en halvtimme kvar att spela. Villa Lidköping skapade nerv i matchen genom att reducera vid två tillfällen, men kom inte närmare än 4-3.
– Det var en riktigt tajt match. Vi äger första halvlek på ett bra sätt, men Villa har en del lägen. Det kanske gick lite för lätt i första halvlek och vi var lite nöjda vid 3-0. Vi tappar initiativet i andra halvlek och slarvar en del samtidigt som Villa snäppar upp. Men vi löser det ändå bra i slutet av matchen och vi kan vara nöjda med premiären, säger Skirös Sanna Gustafsson till svenskbandy.se.
Sanna Gustafsson blev tvåmålsskytt i matchen tillsammans med Villas Agnes Ögren.

Mästarna och favoriterna Kareby tryckte gasen i bott i premiären mot Sandvikens AIK i Ale arena. 
Ida Friman gjorde 1-0 redan efter 43 sekunder och Kareby vann med 11-2. Camilla Johansson blev femmålsskytt.  Ida Friman svarade för två mål och två assist.

Premiäromgången
Skirö AIK-Villa Lidköping BK 4-3
Söråkers IF-Västerås SK 0-3
Kareby IS-Sandvikens AIK 11-2
AIK – Skutskär   UppskjutenLäs också