Elitserien: Hammarby slog Vetlanda

Hammarby vann den viktiga matchen kring slutspelsstrecket  – en välspelad match där Vetlanda inte riktigt hade flytet med sig.

Det var en helt jämn första halvlek mellan Vetlanda och Hammarby. Trots att det skapades målchanser dröjde det ända till 42:a matchminuten innan Christoffer Fagerström gjorde matchens första mål efter fin framspelning av Adam Giljam. Bara ett par minuter senare gjorde Hammarbys Kasper Milerud 2-0 en hörna. Resultatet speglade inte första halvlek chansmässigt var det helt jämnt.

Vetlanda kom igen i andra halvlek. En kontring gav Vetlanda en hörna. Johan Löfstedt reducerade i den 49:e matchminuten. Ilja Grachev ökade på till 1-3 när bollen studsade hans väg. Firma Johan Löfstedt & Joakim Andersson slog till ett vackert spelmål till 2-3 där Joakim var målskytt. Vetlanda fick bladad tand och Hammarby tog time out efter stund. Timeouten fick inte den effekt som man hoppades på. I stället så slarvade Hammarby och Daniel Johansson kvitterade till 3-3. Bara minuten senare hade Johan Löfstedt bud på ytterligare mål där Patrik Hedberg gjorde en prakträddning.
Adam Gilljam svarade för matchens passning när han spelade från Christoffer Fagerström för andra gången i matchen. Ett viktigt mål som kom när knappa femton minuter återstod.. Vetlanda försökte gå för kvittering men hittade inga hål i Hammarbys defensiv.

Ivan Lebedev gjorde det avgörande målet till 5-3. Målet kommer strax efter det att Patrik Johansson blivit utvisad för fasthållning och Pontus Blomberg för att visat missnöje över att domaren missat ett givet frislag före utvisningarna. Ivan Lebedev gjorde därefter sitt andra mål i matchen och i elitserien för Hammarby.

Vetlanda är på uppåtgående men hade frånvaro i truppen i matchen. Pontus Vilén småskadad, Tobias Nyberg förkyld och Niklas Gälman skadad
Jesper Hvornum och Patrik Johansson tog ytterhalvplatserna för Tobias Nyberg och Niklas Gälman. Samtidigt som Lukas Tidertorp-Fransson gjorde ytterligare en match efter helgens elitseriedebut. I matchen fick Albin Renholm göra elitseriedebut.