Elitserien: Mästarna slog guldfavoriterna

Regerande mästarna Edsbyns IF vann med uddamålet i onsdagens toppmatch de guldtippade Sandvikens AIK. Efter ställningskrig i den första halvleken tog matchen fart i den andra och publiken bjöds på en dramatisk andra halvlek.

Det försa målet kom sent i den första halvleken. Bra målvaktsspel och två lag som prioriterade försvarsspelet. Edsbyn satsade på att utnyttja SAIKs misstag. Edsbyns 1-0 mål kom efter ett bolltapp där Oscar Wikblad gav Edsbyn ledningen.

Edsbyn ökade på til 2-0 direkt i andra halvlek efter en soloprestaion av Tuomas Määttä. SAIK tog timeout med för dem ett lyckat resultat. Två snabba mål på bara några minuter. Christoffer Edlund för båda. På första målet levererade Hannes Edlund en långboll till Christoffer som sätter bollen i mål. Kvitteringen kom på straff genom Christoffer efter en hakning på Daniel Mossberg.

Edsbyns tur att ta timeout. Den blir lika lyckad som SAIKs. Hans Andersson ger Edsbyn på nytt ledningen på en hörna och på straff ökar Jonas Edling på Edsbyns ledning till 4-2 när tio minuter återstod.

SAIK får till en bra press i slutet men lyckas inte komma i kapp. Forceringen räcker bara till en reducering till 4-3 trots bud på fler mål.

Härnäst väntar IFK Motala för Edsbyn den 22 november. Sandviken har Bollnäs redan på fredag den 17 november.