VM U21 – Osannolik vändning gav VM-Guld

VM-Guld 2017 Sverige försvarade VM-Guldet. Foto: SvBF

Bandyworlds följare på Twitter kunde följa måldramatiken mål för mål när Sveriges U21 bragdmässigt vände underläge mot Ryssland till VM-Guld.

När bara minuter återstod så skrevs rubrikerna på en annan bandysida: ”Sverige P21-landslag föll i VM-finalen mot Ryssland – försvarade inte titeln”     Sveriges P21-landslag lyckades inte försvara VM-titeln på hemmaplan…..
Men under tiden genomförde U21-landslaget sin osannolika vändning. När 30 minuter återstod låg Sverige under med 1-4. Sverige närmade sig men upphämtningen såg inte ut att räcka hela vägen.

Det såg bäck-svart ut när Villa-duon Martin Karlsson och Ludvig Johansson båda blev utvisade i den 82:a matchminuten och underläge 4-5. Sverige såg ut att klara det numerära underläget men då fick Ryssland straff och i samband med det fick Sebastian Jonsson grovt matchstraff. Straffen räddades av Kevin Sterner. I samma veva kom radarparet Martin och Ludvig in på plan.

Johan Sixtensson beskrev kviteringsmålet till Bandyworld så här:
– Ja du…utkast direkt efter missad rysstraff på övertid, blev till ett frislag vid sargen som Martin lyfte in, det hamna hos Ludde efter lite kaos som vispa in kvitteringen.

Målet räddade Sverige till ett avgörande i Sudden Death där Sebastian Ytterell satte en hörna efter åtta minuter.

– Det är en helt magisk känsla, euforisk. Det var en lång och jobbig match, men vi lyckas hitta energi på slutet. Vi hade ett övertag i slutskedet trots att vi spelade med en man mindre. Sen är det tillfälligheter som avgör och vi har marginalerna på vår sida, säger segerskytten Sebastian Ytterell till svenskbandy.se.

Ryssland – Sverige 5-6 (3-1) efter sudden (5-5 vid full)
Ryssland: Evgenii Filippov, Nikita Ivanov, Kirill Popeyaev, Ilia Lopatin, Vladislav Kuznetsov.
Sverige: Martin Karlsson, Robin Öhrlund, Filip Bringe, Jesper Jansson, Ludvig Johansson, Sebastian Ytterell.