Allsvenskan: Frillesås fortsatt i serieledningen

Serieledarna Frillesås behöll serieledningen efter seger mot tabelltrean Lidköpings AIK.

Det var en jämn match där Frillesås utnyttjade sina målchanser medan Lidköpings AIK inte var lika effektiva. Hörnstatistiken 7-7  gav 3-0 i mål för Frillesås vilket visar ganska väl hur matchen såg ut. Trots bara lägen för LAIK var det Frillesås som gick upp till 3-0 efter två hörnmål och ett distansskott. Frillesås bemästrade isen något bättre som ställde till det emellanåt för LAIK med felstuds och felskär. Bollen hoppade olyckligt över försvarande LAIK-klubba så att matchens tremålsskytt Fredrik Brandin kunde göra 4-0 före halvtidsvila. Så långt hade ett kompakt Frillesås i det närmaste haft 100%-ig utdelning. Med 5-0-målet, ett hörnmål, avgjordes matchen. Matchen slutade 6-1 till Frillesås på Sjöaremossen. Den nedläggningshotade arenan som behöver en rejäl uppfräschning inför en eventuell kommande elitserie!?!  LAIKs tröstmål gjordes av William Arvidsson framspelad av villalånet Axel Ekholm. Det var Axel Ekholms första seriematch för säsongen efter hans långtidsfrånvaro på grund av sjukdom. LAIK spelade utan sin specielle målgörare Robert Karlsson. Frillesås Olle Hultqvist skadades i samband med en kollision i första halvlek. Matchens lirare utsågs till Victor Wareborn i Frillseås och Henrik Larsson i LAIK.

IFK Kungälv besegrade Boltic med 6-3.

Boltic gick till halvtidsvila med 1-2. Men Lukas Persson var i stor form med fyra mål. Tre av Lukas mål kom början av andra halvlek då han först kvitterade till 2-2 och därefter gjorde både 3-2 och 4-2.

En mycket viktig seger för IFK Kungälv som har haft en trög inledning på säsongen. IFK återfinns på fjortonde plats i allsvenskan medan Boltic ligger kvar på en sjätte plats.

Nitro Nora vann bottenmötet mot seriejumbon Gustavsberg med 4-6. Gustavsberg fick jaga i underläge i stort sett hela matchen. Jesper Bryngelsson gav Nitro Nora ett tidigt ledningsmål. Hemmalaget kvitterade innan gästerna gick upp till ledning med 3-1. Gustavsberg kämpade i kapp och när drygt femton minuter återstod av matchen var ställningen 4-4. Men det räckte inte utan Nitro Nora avgick med segern efter mål av Tomas Knutsson och tvåmålsskytten Mattias Söderman. Jesper Bryngelsson svarade för två mål och spelade fram till ett mål.  Gustavsbergs mål gjordes av Anton Engström och Niklas Norevik.

Västanfors har hamnat i en dålig förlusttrend. Ny förlust mot P & L City med 2-5.
– De var betydligt hetare än vad vi var, kommenterade mittfältaren Robin Rebermark efter matchen till Fläktens hemsida.
En tidig kvittering till 2-2 för Västanfors  i början av andra halvlek gav hopp. Två hörnmål för P&L City gav gästerna de matchavgörande målen.
P&L City har kommit i gång och klättrar tre placeringar i tabellen till nionde plats. Erik Stoor tvåmålsskytt för Borlängelaget.

Gripen Trollhättan tog en viktig seger mot Tranås BoIS och hakar på i allsvenskans toppskikt.
Tvåmålsledningen 3-1 i halvtid kunde förvaltas till seger med 6-4. Fyra olika målskyttar i de båda lagen men där Robin Karlsson är tremålsskytt för Gripen. En hedersam förlust för Tranås som trots förlusten tycks vara på uppåtgående.

Falu BS fortsätter att vinna. – Falun lyckades med sin game plan och fick ner vårt tempo. De fick oss dit de ville, säger tränare Kristian Marosi till UNIKs klubbsida.  Falu BS gick till halvtidsvila med ledning 1-4 och lyckades till slut vinna med 2-6. Lukas Mårdberg och Michael Pettersson tvåmålsskyttar för Falu BS är tabelltvåa.