Bandy-VM: Sverige slog ut Norge

Sverige är klart för VM-final i Kina sedan man besegrat Norge med 5-0 i fredagens semifinal.

Kvartsfinalerna har strukits samtidigt semifinalerna inte som tidigare planerat samma dag som finalen. Finalen spelas 2×45 minuter.

Sverige fick en lysande start på semifinalen då Camilla Johansson satte 1-0 på straff redan i den andra minuten. Nästa mål kom inte förrän strax innan paus, Ida Friman såg till att Sverige hade med sig 2-0 i halvtid.
– Vi var inte lika effektiva som när vi mötte Norge i gruppspelet igår. De hade en riktigt duktig målvakt som gjorde att Norge kunde hänga kvar i matchen, säger Sveriges förbundskapten Magnus Nordin till svenskbandy.se.

Sara Bergvall ökade på den svenska ledningen till 3-0 elva minuter in i den andra halvleken. I matchens slutskede prickade Matilda Plan och Matilda Svenler in varsitt mål.
– Vi nöter på och det är en stabil seger. Vi håller nollan och skapar mängder med chanser förutom målen, men vi har ett par växlar till. Nu är vi i finalen vi ska vara i, säger Magnus.

I finalen väntar antingen Ryssland eller Finland som möts i den andra semifinalen senare under dagen.
– Det är otroligt skönt att vi är klara för final. Vi har kommit ihop som grupp och blir bättre och bättre för varje match. Vi har en skön känsla i laget. Vi kommer runt Norge bra idag, vi har fina lyft och spets i spelet, säger Matilda Plan till svenskbandy.se.

Läs också