VM: Uddamålsförlust för Finland mot Ryssland

Det blev som väntat rysk seger, men bara med 2-1. Finland gjorde en bra match och visar att målet om att nå finalen inte är orimligt när allt klaffar för de blåvita.

Finland har 1-1 i halvtid i gruppspelsmatchen mot Ryssland. Andra halvlek pågår.
Eetu Pheukeri blev neddragen av Vadim Arkhiphkin med straff och utvisning som påföljd. Juho Liukkonen gjorde inget misstag på straffen och Finland tog ledningen i matchen.
Ryssland kvitterad sex minuter senare genom ett anfall av Maxim Iskhkeldin i samspel med Yuri Shardakov.

Ryssland har tagit ledningen med 2-1. Vasily Granovskiy drog på ett skott strax utanför straffområdet där Almaz Mirgazov satte returen bakom Kimmo Kyllönen i det finska målet.<

I den 75:e matchminuten var Mikko Lukkarila ytterst nära att kvittera för Finland. Fenis Ryzeev fick en skridskospets på bollen som gick till en finskhörna. Hörnan gav en halvchans men inget finskt mål.

I den 81:a matchminuten hade Markus Kuompuoja en riktigt bra farlighet för Finland, men skottet gick utanför.
Både Finland och Ryssland har varsina spelare på utvisningsbänken under de sista tio minuterna av matchen. Ryssland fick bra tryck på Finland under slutet den perioden. Finland höll emot och visade att man kan vara med och fightas om att nå Guld-finalen.

Ryssland – Finland 2-1 (1-1)
24:46 0-1 Juho Liukkonen
30:54 1-1 Maxim Ishkeldin Assist: Yuri Shardakov

65:44 2-1 Almaz Mirgazov

Publik: 4 321